ΣΥΡΙΖΑ-Μάτι: Έστω τώρα ανάληψη συγκεκριμένης δράσης για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

by Times Newsroom 1

Για «μια τραγωδία που μένει πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων μας» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη φονική πυρκαγιά.

«Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής, οι οποίες, σε συνδυασμό με την άναρχη δόμηση, μπορούν να μας φέρουν στο μέλλον αντιμέτωπους με νέες τραγωδίες. Για τον λόγο αυτό είχε ζητήσει από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να υπάρξει συνεννόηση για την κατάρτιση ολοκληρωμένο σχεδίου» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως συμπληρώνει, η τότε αντιπολίτευση, υπό τον κ. Μητσοτάκη, «επέλεξε για μια ακόμη φορά τον λαϊκισμό και την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας με τρόπο χυδαίο.

Σήμερα η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προειδοποιεί ότι δεν αποκλείεται νέο “Μάτι” στο εγγύς μέλλον, καθώς, όπως αναφέρει, η κλιματική αλλαγή μάς φέρνει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα ακραίων δασικών πυρκαγιών, οι οποίες εύκολα μπορούν να ξεπεράσουν τις δυνατότητες καταστολής. Ειδικότερα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η προσομοίωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου έδειξε ακραία συμπεριφορά πυρός, με την πυρκαγιά να κατατάσσεται ως κατηγορίας 7, χαρακτηριζόμενη από συνθήκες πυροθύελλας. Δηλαδή πυρκαγιά που είναι αδύνατον να ελεγχθεί.

Δεν περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη για την τότε συμπεριφορά του. Δυστυχώς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των πολιτικών.

Αναμένουμε όμως να προχωρήσει έστω και τώρα στην ανάληψη συγκεκριμένης δράσης για την αντιμετώπιση, όσο είναι δυνατόν, των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή