ΣΥΡΙΖΑ: Μικροπολιτική με το βιασμό ενός παιδιού!

Μετά την πανδημία, την κρίση της ακρίβειας λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την τουρκική προπαγάνδα ενάντια της Ελλάδας στο μεταναστευτικό και τόσα άλλα μικρά ή μεγάλα γεγονότα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να «εργαλειοποιήσει» για το κομματικό του συμφέρον ακόμα και το βιασμό ενός 12χρονου παιδιού.

by Times Newsroom

Με αφορμή το γεγονός ότι ο 53χρονος κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος είχε την κομματική του ταυτότητα στη Ν.Δ., από την πρώτη στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε το δρόμο που θα ακολουθούσε.

Είναι ενδεικτικό της στόχευσης το γεγονός ότι ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολήθηκε και δεν ασχολείται με τον δεύτερο κατηγορούμενο της υπόθεσης. Προφανώς επειδή εκείνου δεν έχει γίνει γνωστή η κομματική ταυτότητα…

Επιθέσεις

Από την πρώτη ώρα, επώνυμοι και ανώνυμοι λογαριασμοί που αναπαράγουν την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε θέμα αντιδρούσαν σε κάθε πληροφορία ή ανάρτηση είχε αναφορά στις ευθύνες της μητέρας και της οικογένειας της 12χρονης.

Υψηλά ιστάμενο στέλεχος του ρ/σ σταθμού «Στο Κόκκινο» έγραψε σε ανάρτησή του «κάτω τα χέρια από τη μητέρα». Μόνο όταν πλέον έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης της μητέρας από την ΕΛ.ΑΣ. επειδή βρέθηκαν εμβάσματα στο λογαριασμό της από τον κατηγορούμενο, εκείνος άρχισε να δικαιολογείται θρασύδειλα για όσα είχε γράψει, ενώ πλήθος άλλοι προσπαθούσαν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα.

Η συμπεριφορά αυτή ωστόσο, η κατηφόρα αυτή, δεν αφορά μόνο στον περιφερειακό ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ίδια την Κουμουνδούρου. Ο Γιώργος Τσίπρας, ξάδελφος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για «κόμμα βιαστών» και, όταν του ζητήθηκε ο λόγος από τον επίσης παρόντα Γιώργο Κουμουτσάκο, απάντησε: «Δεν εννοώ τη Νέα Δημοκρατία…».

Ετερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Μαμουλάκης, αναρτούσε στα social media #ΝΔ βιαστές, και μόνο όταν κάποιοι προσπάθησαν να του τραβήξουν το αυτί από τα κεντρικά γραφεία, το κατέβασε. Εβγαλε μάλιστα και διορθωτική δήλωση, λέγοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι ήταν λάθος συνεργάτη του και όχι δικό του.

Λίγη ώρα αργότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννα Βαγενά, ρωτούσε τον βουλευτή της Ν.Δ., Μάξιμο Χαρακόπουλο, μέσα στη Βουλή «Πώς αισθάνεσαι, Μάξιμε, που είσαι σε κόμμα βιαστών;». Και όταν ο κ. Χαρακόπουλος αντέδρασε ζητώντας από τη γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη, να την ανακαλέσει στην τάξη, εκείνη παρενέβη και η Αννα Βαγενά τηλεφώνησε στον κ. Χαρακόπουλο και του ζήτησε συγγνώμη, την οποία εκείνος έκανε δεκτή.

Για τα στοιχεία των 213

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, πρωταγωνιστεί εδώ και ημέρες σε ένα «παιχνίδι» κατασκευής ευθυνών. Προφασίζεται πως δήθεν δεν γνωρίζει ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων των φερόμενων ως κατηγορουμένων στην υπόθεση, ακόμα και των 213 που αναφέρονται ως πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με τους δύο κατηγορουμένους και βίασαν ή επιχείρησαν να βιάσουν το 12χρονο κορίτσι, δεν είναι στη δικαιοδοσία της ΕΛ.ΑΣ. και της πολιτικής της ηγεσίας, δηλαδή της κυβέρνησης, αλλά της Δικαιοσύνης, και ειδικότερα του εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση. Και περιφέρεται ο κ. Σπίρτζης από κανάλι σε κανάλι «απαιτώντας» τη δημοσιοποίηση των στοιχείων όλων των κατηγορουμένων ή φερόμενων ως κατηγορουμένων, καταγγέλλοντας δήθεν σκόπιμες καθυστερήσεις και συγκάλυψη.

Και όταν ο Αδωνις Γεωργιάδης τον ρώτησε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή αν ντρέπεται που ενώ γνωρίζει ότι άδεια για δημοσιοποίηση δίνει η Δικαιοσύνη και όχι η κυβέρνηση και εκείνος συνεχίζει να μιλά για συγκάλυψη, ο κ. Σπίρτζης απάντησε κυνικά: «Οχι, δεν ντρέπομαι».

Κα το ίδιο ακριβώς με τον κ. Σπίρτζη έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, όταν απαντώντας σε μία δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος σχολίασε ως κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί πολιτικά το δράμα ενός 12χρονου κοριτσιού, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε: «Κατάντια είναι, μετά την πανελλαδική κατακραυγή και ενώ ήδη έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 10 παιδοβιαστές μεταξύ των 213 που επικοινώνησαν με τον 53χρονο, να μην έχουν δοθεί εδώ και 4 μέρες τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα συστηματικά και κατόπιν κεντρικών εντολών, προσπαθώντας να αποκομίσει κέρδη, έστω και πρόσκαιρα. Για παράδειγμα, εδώ και ημέρες στελέχη του ισχυρίζονται ότι ο κατηγορούμενος Η. Μίχος δεν έχει διαγραφεί από τη Ν.Δ. παρ’ ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Αλλά η αλήθεια ήταν ότι είχε ανασταλεί η κομματική του ιδιότητα και διεγράφη αμέσως μόλις του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Συλλογικά

Ολα αυτά δεν αποτελούν «μεμονωμένες συμπεριφορές». Αντιθέτως, είναι συλλογική συμπεριφορά ενός ολόκληρου κόμματος και γίνονται με την ανοχή του Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνουν έτοιμοι και ικανοί, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό ή έστω δίλημμα, να πουν και να κάνουν οτιδήποτε, αν θεωρούν ότι έτσι θα προκαλέσουν ζημιά στον αντίπαλό τους. Οπως ακριβώς και το 2014, η στοχοποίηση του πολιτικού του αντιπάλου είναι για τον κ. Τσίπρα μεγαλύτερο ζήτημα από τη δηλητηρίαση με ψέματα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Αμετανόητος ο Κουρουμπλής, που αποκάλεσε την κυβέρνηση «δολοφόνους»

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, που διεγράφη από τον Αλέξη Τσίπρα επειδή αποκάλεσε την κυβέρνηση «δολοφόνους», έχοντας πάρει το μήνυμα της δικαίωσής του με την επιστροφή του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτήθηκε αν έχει μετανιώσει για αυτόν το χαρακτηρισμό και απάντησε ότι δεν έχει μετανιώσει καθόλου.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί η σιωπή της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Δεν είναι πολύς καιρός που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε αντιδράσει έντονα στο λαϊκισμό και το φανατισμό που εκπέμπει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και είχε εγκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα επειδή μέσα στη Βουλή είχε αποκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πολιτικό απατεώνα». Αντίστοιχες αντιδράσεις έχουν καταγράψει κι άλλες φορές στελέχη σαν τον Νίκο Φίλη, τον Νίκο Βούτση, τον Πάνο Σκουρλέτη κ.ά.

Ούτε λέξη

Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει για τα καλά την κατηφόρα και κανείς δεν ξέρει αν και πού θα σταματήσει, δεν έχουν πει λέξη. Με εξαίρεση τον Πάνο Λάμπρου, που τόλμησε να γράψει ένα άρθρο στην ιστοσελίδα commonality.gr για να πει -στέλνοντας εμμέσως ένα μήνυμα- ότι νόημα έχει η κριτική στην έλλειψη πολιτικών προστασίας των παιδιών, των φτωχών, των άστεγων, των αδύναμων.

EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή