ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εξαγοράσει τους νέους με 150 ευρώ

by Times Newsroom 1

Ως ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα, αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός τους νέους ανθρώπους σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που σχολιάζει την κίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη για προσφορά διευκολύνσεων και κινήτρων προς τους νέους, προκειμένου να εμβολιαστούν και συγκεκριμένα για το «freedom pass», που ανακοίνωσε σήμερα.

«Αφού εδώ και ενάμισι χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει το βίο των νέων αβίωτο, τώρα προσπαθεί να τους εξαγοράσει με 150 ευρώ. Τους αντιμετωπίζει σαν ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Να τσιμπήσουν, μήπως και ξεχάσουν τον αυταρχισμό και το ξύλο στις πλατείες, τον πρωτοφανή αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ για χάρη των κολεγίων, την υποβάθμιση των πανεπιστημίων τους, την καταδίκη όσων βρουν δουλειά να εργάζονται 10ωρα με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες, την διαρκή στοχοποίησή τους πως ευθύνονται για την εξάπλωση της πανδημίας», συμπληρώνει.

Επισημαίνει επίσης ότι «Εάν τον ενδιέφερε όντως η πορεία του εμβολιασμού και όχι το γεγονός ότι το κόμμα του έχει πάρει διαζύγιο από τη νέα γενιά, θα φρόντιζε να κάνει κάτι για τους άνω των 60 ετών που είναι οι πιο ευάλωτοι και αν και έχουν πρόσβαση από τις αρχές του έτους στο εμβόλιο, παραμένουν ανεμβολίαστοι σε ποσοστό περίπου 35%».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί, παρά τις κυβερνητικές παλινωδίες και την εξευτελιστική, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη, όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε «να χτιστεί το τείχος ανοσίας, ανεξάρτητα από εξευτελιστικά δωράκια και προνόμια», ενώ καλεί και τον πρωθυπουργό

– να σταματήσει να διχάζει τους πολίτες δημιουργώντας κοινωνία δύο ταχυτήτων, με προνόμια μόνο για εμβολιασμένους, την ώρα μάλιστα που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, τέλος Ιουνίου αντί για 70% των πολιτών όπως υποσχόταν έχει εμβολιαστεί μόλις το 35% του πληθυσμού.

– να σταματήσει να στέλνει διαρκώς αντιφατικά μηνύματα χαλάρωσης, ζητώντας από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες, την ώρα που όλοι προειδοποιούν για ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή