ΣΥΡΙΖΑ: Ο πολακισμός φέρνει διαζύγιο με το Κέντρο και τη μεσαία τάξη

Το οριστικό διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τη μεσαία τάξη, μετά το καίριο διπλό κτύπημα από Βερναρδάκη, Πολάκη στην πολιτική της μετριοπάθειας και προσέγγισης του λεγόμενου μεσαίου χώρου, τρομάζει τον Αλέξη Τσίπρα.

by Times Newsroom

Η αποκάλυψη στα μάτια της κοινής γνώμης ότι το μίσος, η τοξικότητα, η διάθεση για εκδίκηση, ο διχασμός των φανατικών τρολ του Διαδικτύου δεν αφορούν κάποιο περιθώριο αλλά τον πυρήνα του κόμματος, τινάζει στον αέρα τα σχέδια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δείχνει τουλάχιστον σαστισμένος από τα όσα βγήκαν στο φως από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον Παύλο Πολάκη. Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί η μακρά σιωπή του, την ίδια ώρα που ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος είχε πάρει εντολή να προβεί σε διάφορους, ατυχείς εκ του αποτελέσματος, αντιπερισπασμούς, αντιδρώντας στην επίθεση του πρωθυπουργού, ο οποίος από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για «εκτσογλανισμό του πολιτικού συστήματος».

«Η Κεραμέως είναι η Πισπιρίγγου της Παιδείας» είπε ο πρώτος σε βίντεο που ανέβασε στο Tiκ Tok, σε μία απολύτως συνειδητή όσο και εμετική επίθεση κατά της υπουργού Παιδείας.

«“Τον ακουμπήσαμε” στα ανώτερα στρώματα του 20% της μεσαίας τάξης» έλεγε λίγες ώρες αργότερα ο Παύλος Πολάκης σε κομματική ομιλία στο Ηράκλειο.

Για αυτά τα δύο ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εκτσογλανισμό» ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να πάρει, επιτέλους, θέση.

Και ο κ. Τσίπρας είχε τη δυνατότητα να πάρει σαφείς αποστάσεις και από τους δύο.

Αρχικά ενεργοποιώντας το νέο κομματικό όργανο, την επιτροπή για τις διαγραφές που σύστησε ο ίδιος στο τελευταίο συνέδριο. Αλλά από την αδράνειά του, τόσο του ιδίου όσο και σύσσωμης της Κουμουνδούρου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το όργανο αυτό συστήθηκε μόνο και μόνο ως απειλή για εκείνους που διαφωνούν με την ηγεσία. Και όχι για αυτούς που στέλνουν μηνύματα τοξικότητας, εκδίκησης, μίσους κα διχασμού προς την ελληνική κοινή γνώμη, αυτούς που τελειώνουν τη «δεύτερη φορά Αριστερά» πιο αποτελεσματικά από τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, μπορούσε να κάνει μία δήλωση με την οποία να αποδοκιμάζει τον κ. Βερναρδάκη ή τον κ. Πολάκη. Για τον πρώτο μάλιστα είχε και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, καθώς λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του ντροπιαστικού video είχε προγραμματισμένη ομιλία στο Περιστέρι. Πλήρης απογοήτευση όμως από τον Αλέξη Τσίπρα που μίλησε περισσότερο από μία ώρα στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν βρήκε μία κουβέντα να πει για τη χυδαία επίθεση Βερναρδάκη κατά Κεραμέως. Αντιθέτως, εμμέσως στήριξε τον στενό του συνεργάτη, βουλευτή Α’ Αθήνας και… πανεπιστημιακό, επαναλαμβάνοντας όσα ακριβώς έλεγε ο ίδιος στο κατάπτυστο video που ο ίδιος ο κ. Βερναρδάκης κατέβασε… ελέω αντιδράσεων. Πλην της φράσης που συνέδεε την υπουργό Παιδείας με την κατηγορούμενη για τον φόνο του παιδιού της, Πισπιρίγκου…

Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν πήρε θέση. Δεν είναι όμως μόνο ο κ. Τσίπρας.

Είναι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν βρήκε μία κουβέντα να πει κατά του απαράδεκτου δημόσιου λόγου του Χριστόφορου Βερναρδάκη. Είναι τα στελέχη της «Ομπρέλας» που είχαν βγει στα κάγκελα -και σωστά- όταν είχε δεχθεί επίθεση στα social media η Εφη Αχτσιόγλου λόγω της εμφάνισής της σε μία δήλωσή της, αλλά δεν διαπίστωσαν τίποτε το μεμπτό στην επίθεση Βερναρδάκη κατά Κεραμέως. Και όλοι θυμούνται ότι τότε στο πλευρό της κ. Αχτσιόγλου είχαν σταθεί στελέχη και από τη Ν.Δ. και από άλλα κόμματα.

Είναι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ που στο όνομα μίας επίπλαστης ενότητας που επιβάλλεται με τον βούρδουλα του αδιαμφισβήτητου αρχηγού, αδυνατεί να αντιδράσει ακόμα και όταν αναγνωρίζει ότι υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος δεν διστάζουν να φτάσουν στον πάτο του βαρελιού.

Βερναρδάκης και Πολάκης (ο δεύτερος για πολλοστή φορά) χάλασαν οριστικά τα -υποκριτικά για πολλούς- σχέδια του αρχηγού τους να προσεγγίσει τον μεσαίο χώρο, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητές του να φτάσει το 31,5% των εκλογών του 2019, που είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εκλογές. Χάλασαν οριστικά τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα να διεκδικήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και από τον Νίκο Ανδρουλάκη ψήφους στο Κέντρο.

Πηγή: EleftherosTypos.gr

Και έδειξαν ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η μεσαία τάξη της χώρας είναι εχθρός και η προσπάθεια των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτήν να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο, στην πραγματικότητα έρχεται σε κόντρα με τα δικά τους σχέδια.

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τι ακριβώς έλεγε ο Παύλος Πολάκης προχθές στο Ηράκλειο, έχοντας απέναντί του τους οπαδούς του;

«Θέλω να είμαι ανοικτός και πολύ καθαρός. Εμείς όχι τόσο με τη φορολογία όσο με το ασφαλιστικό “τον ακουμπήσαμε” στο ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων. Την “ακούσανε”. Το άλλο 80% όμως δεν πλήρωσε παραπάνω, πλήρωσε λιγότερα. Το ανώτερο 20% που έκοβε αποδείξεις και δεν μπορούσε να… (σ.σ.: δεν το συνεχίζει, αλλά να φοροδιαφύγει ήθελε να πει!) και πλήρωσε πολλά. Κάναμε μία συνειδητή επιλογή. Και με αυτήν την επιλογή βγάλαμε την Ελλάδα από τα Μνημόνια» είπε ο «αψύς Σφακιανός» στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία παράφραση του παλαιότερου «με τη φορολογία και το ασφαλιστικό πηδήξαμε το ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων» που είχε ξεσηκώσει τότε θύελλα αντιδράσεων.

Οσο και να προσπαθεί να το κρύψει ή να το «φτιασιδώσει» η μεσαία τάξη είναι ο αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτήν έχει στο στόχαστρο με τις δεσμεύσεις περί δήθεν στήριξης των χαμηλότερων στρωμάτων. Οχι τώρα, αλλά από το 2015.

Και είναι η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης στο σύνολό της και όχι μόνο «του 20% των ανώτερων στρωμάτων της μεσαίας τάξης» ο δρόμος που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προσπαθεί, χωρίς να τα καταφέρνει, να το κρύψει.

Διότι από το όχι και τόσο μακρινό 2017, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως υπουργός Οικονομικών τότε, είχε πει ότι το πρότυπο της οικογένειας της μεσαίας τάξης είναι να εισέρχεται στο νοικοκυριό, ανά μήνα, ένας μισθός των 1.285 ευρώ μικτά ή δύο μισθοί των 600 ευρώ μικτά. Δηλαδή ότι περισσότερο από αυτό, τετραμελείς οικογένειες, με ετήσιο εισόδημα 18.000 ευρώ, για τον κ. Τσακαλώτο και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μεσαία τάξη. Είναι ανώτερα οικονομικά στρώματα και συνειδητά, ως ταξική επιλογή που έχουν πει και ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Πολάκης και πολλοί άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, θα τους πολεμούν.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com