ΣΥΡΙΖΑ-Ομάδα Αχτσιόγλου: «Αδύνατον να συμβιώσουμε με Κασσελάκη-Στοιχεία διάλυσης και φόβος για χλεύη των πολιτών»

Η «εικόνα» που έως στιγμής καταγράφεται συγκλίνει σε ένα κλίμα εξόδου της ομάδας 6+6 από το κόμμα και εστιάζει στην απουσία πολιτικών σημείων σύγκλισης με την ηγεσία του.

by Times Newsroom

Η συντριπτική πλειοψηφία των τοποθετήσεων των μελών του χώρου, τάσσεται υπέρ της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ οι όποιες σκέψεις υπάρχουν δεν αφορούν την προοπτική αυτή αλλά τον χρόνο και τους όρους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί.

Ένα από τα κορυφαία στελέχη της «γενιά των 40ρηδων» που εκφράζει η συγκεκριμένη τάση, ο Νάσος Ηλιόπουλος, φέρεται στην παρέμβασή του να επισήμανε αυτή την πολιτική διάσταση. Τονίζοντας αφενός το αγεφύρωτο κενό που υπάρχει ανάμεσα στην προσέγγιση της προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τις θέσεις των «6+6».

Επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα στο εσωτερικό του κόμματος και όχι οι συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις που προβάλλει η ηγετική του ομάδα. Παράλληλα, φέρεται να επισήμανε το κενό που διαμορφώνεται συνολικά στο πολιτικό σκηνικό τονίζοντας ότι ο προοδευτικός χώρος δεν διαθέτει αυτή την στιγμή πολιτική έκφραση.

Στην λογική αυτή εκτίμησε πως οι επιλογές των «6+6» είναι είτε να κινηθούν προς τα μπροστά αντιμετωπίζοντας τα ζητήματα αυτά, είτε να παραμείνουν με όρους πολιτικού «βούρκου» που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της σημερινής ηγετικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάλογο μήκος κύματος φαίνεται πως κινούνται και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων στελεχών του χώρου, και κυρίως της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση και του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο προβληματισμός των «6+6» «καθρεφτίζεται» και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και οποιεσδήποτε αποφάσεις ληφθούν είναι σαφές ότι θα έχουν αντανάκλαση τόσο στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος όσο και συνολικά στους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος στις παρεμβάσεις τους συμφώνησαν πως δεν είναι δυνατόν να συμβιώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά όμως πρώτα θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα για το τι θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώην υφυπουργός Μερόπη Τζούφλη τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν χωρά αυτή τη στιγμή στο κόμμα ενώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης προτείνει να αποχωρήσουν σύντομα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως θα αποφασίσει με βάση τη συνείδησή της και το τι θα πουν οι ψηφοφόροι της, ενώ η πρώτη βουλευτής Θεανώ Φωτίου ξεκαθάρισε και αυτή πως πρέπει να αποχωρήσουν, αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση να δουν άμεσα τα επόμενα οργανωτικά βήματα.

Νωρίτερα η εισήγηση  των στελεχών που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για έναν ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε κρίση που λαμβάνει στοιχεία διάλυσης και κινδυνεύει με την χλεύη των πολιτών.

Όπως σημειώνουν η ρίζα του προβλήματος είναι πολιτική και η νέα ηγεσία αρνείται να το παραδεχθεί και αναζητά εσωτερικούς εχθρούς και θεωρίες συνωμοσίας. Μάλιστα όπως τονίζουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για να υπάρξει κάποια προσπάθεια συντονισμού.

Μάλιστα εξαπέλυσαν επίθεση και κατά του Παύλου Πολάκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μετά τις τελευταίες επιθέσεις διαμορφώνεται εικόνα βούρκου στο κόμμα».

Πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν πρόκειται να υπάρξει σήμερα απόφαση αποχώρησης, ούτε κάποιο τελικό κείμενο αλλά σημειώνουν πως «έπρεπε να γίνει αυτή η συζήτηση για να ακούσουμε τα στελέχη μας».

Όπως και να έχει πάντως η ομάδα Αχτσιόγλου βρίσκεται σε πορεία ρήξης με την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βήμα προς την έξοδο από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή