ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν για νέους υποψηφίους

Εβδομάδα ανακοινώσεων υποψηφίων είναι αυτή που ξεκινά για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται η δημοσιοποίηση άνω του 80% των ψηφοδελτίων σε όλη τη χώρα.

by Times Newsroom

Η Κουμουνδούρου αφήνει να διαρρεύσει ότι θα είναι πολλοί οι πρωτοεμφανιζόμενοι υποψήφιοι, όπως και μεγάλος θα είναι ο αριθμός των εκτός ΣΥΡΙΖΑ υποψηφίων, ώστε να σηματοδοτηθεί διεύρυνση που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο προς το Κέντρο όσο και προς τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική και θα φανεί σύντομα. Ούτε η αναζήτηση νέων υποψηφίων ούτε οι συμφωνίες με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ -όπως επιμόνως έχει ζητήσει ο κ. Τσίπρας από τους Ράνια Σβίγκου, Γιώργο Βασιλειάδη και Μιχάλη Καλογήρου- έχουν πάει καλά. Επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περάσει τη διαδικασία της αρχικής έγκρισης και κανείς ακόμα δεν μπορεί να τους πει με βεβαιότητα και αξιοπιστία ότι θα είναι ή δεν θα είναι τελικά υποψήφιοι με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είτε γιατί ακόμα οι διεργασίες ανάμεσα στην «Ομπρέλα» και τους «προεδρικούς» ακόμα δεν έχει τελειώσει για την περιφέρεια και το ψηφοδέλτιο που ενδιαφέρονται είτε γιατί η «τρόικα» του Αλέξη Τσίπρα αναζητά κάτι καλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, ανακοινώσεις θα υπάρξουν, διότι ήδη η γκρίνια για την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί έχει γίνει ήδη τοπικό ζήτημα σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της περιφέρειας και τείνει να γίνει και εσωκομματικό.

ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την επιστροφή των Γλυπτών

Σε αυτό το κλίμα, το νέο μείζον ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να εμποδίσει με όποιον τρόπο μπορεί την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Φαίνεται ότι φοβάται ένα τέτοιο ενδεχόμενο και όχι απαραίτητα για την επίδραση στις επικείμενες εκλογές, καθώς στην Κουμουνδούρου έχουν ενημερωθεί σχετικά ότι μία τέτοια εξέλιξη δεν συνδέεται με τις εκλογές, καθώς δεν επαρκεί ο χρόνος για να βγει «λευκός καπνός» στις διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία και το Βρετανικό Μουσείο.

Και όμως. Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να συναντηθεί με το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και την πρόεδρό του, Δέσποινα Κουτσούμπα, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (φωτό), η οποία επίσης αντιτίθεται σε μια τέτοια προοπτική, ενώ είναι έτοιμος να συμμαχήσει με κάθε δύναμη που έχει την ίδια θέση.

Τα περί αναγνώρισης ιδιοκτησίας των Γλυπτών του Παρθενώνα στη Μεγάλη Βρετανία και το Βρετανικό Μουσείο έχουν ήδη αποκλειστεί τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία ματαίως ζητά εθνική συστράτευση και όχι μικροκομματισμούς γύρω από το μείζον αυτό ζήτημα.

Πέραν του λαϊκιστικού και μικροκομματικού λόγου του κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της νέας εκπροσώπου Τύπου Πόπης Τσαπανίδου -η οποία έδειξε με την πρώτη ανακοίνωσή της ότι μάταια κάποιοι αναμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλαγή ύφους και τόνων στην πολιτική αντιπαράθεση λόγω της έλευσής της- έκανε λόγο για «πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη μιας προεκλογικής επικοινωνίας», όταν γνωρίζει καλά ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Τι είναι αυτό, λοιπόν, που φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ακόμα και αν δεν βρεθεί λύση ως τις εκλογές, που είναι το πιθανότερο, η Κουμουνδούρου φοβάται ότι με τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση θα πιστωθεί το «ξεκόλλημα» ενός εθνικού ζητήματος, που και άλλες κυβερνήσεις επιχείρησαν να αγγίξουν, αλλά δεν κατάφεραν κάτι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com