ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν… ψηφοφόρους

Η Κουμουνδούρου αφήνει να διαρρεύσει ότι με την επιλογή του νέου γραμματέα ο κ. Τσίπρας θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δίνουν» μάλιστα δύο ονόματα επικρατέστερα για να είναι η τελική επιλογή του κ. Τσίπρα για αντικαταστάτης του κ. Τζανακόπουλου. Τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Χρήστο Σπίρτζη.

by Times Newsroom

Με διαρροές περί «μυστικών δημοσκοπήσεων» που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε απόσταση αναπνοής από τη Νέα Δημοκρατία (σ.σ.: «κόλπο» που χρησιμοποιήθηκε και προεκλογικά αλλά δεν «έπιασε») προσπαθεί η Κουμουνδούρου να προσελκύσει τον κόσμο της και σε μία εβδομάδα από σήμερα, ο κ. Τσίπρας να περάσει τον πήχη που ο ίδιος έθεσε για την επανεκλογή του. Να γίνει η ημέρα που θα σηματοδοτηθεί η πολιτική αλλαγή που ονειρεύεται.

Με διαρροές περί «μυστικών δημοσκοπήσεων» που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε απόσταση αναπνοής από τη Νέα Δημοκρατία (σ.σ.: «κόλπο» που χρησιμοποιήθηκε και προεκλογικά αλλά δεν «έπιασε») προσπαθεί η Κουμουνδούρου να προσελκύσει τον κόσμο της και σε μία εβδομάδα από σήμερα, ο κ. Τσίπρας να περάσει τον πήχη που ο ίδιος έθεσε για την επανεκλογή του. Να γίνει η ημέρα που θα σηματοδοτηθεί η πολιτική αλλαγή που ονειρεύεται.

Τα μηνύματα που φτάνουν στην Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά. Μετά το συνέδριο υπήρξε όντως μία ικανοποιητική ροή νέων εγγραφών που έδειχνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να ξεπεράσει τον στόχο του διπλασιασμού των μελών του (από 61.600 σε τουλάχιστον 120.000) που αποτελεί και το κάτω όριο του στόχου που έχει τεθεί.

Τις τελευταίες ημέρες όμως το πράγμα έχει και πάλι «κολλήσει» και οι νέες προβλέψεις για το πόσοι θα προσέλθουν στις κάλπες ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψουν την επόμενη Κυριακή στην ημέρα που θα ρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την κυβέρνηση, μιλούν για 80.000 με 100.000.

Επειδή οι συγκρίσεις με τη Ν.Δ. και τα περισσότερα από 400.000 μέλη της αλλά και με το ΚΙΝΑΛ και τα περισσότερα από 270.000 μέλη του και θα γίνουν και δεν ευνοούν το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα -ο οποίος στην απόγνωσή του έδωσε το «πράσινο φως» στο τελευταίο προεκλογικό σποτ να μπει μέχρι και λογαριασμός της ΔΕΗ στο ψηφοδέλτιο για την επανεκλογή του-, η φημολογία που έχει αναπτυχθεί έχει ξεπεράσει τα όρια της παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Ισως η Κουμουνδούρου σκοπίμως αφήνει να διαρρεύσουν χαμηλές προβλέψεις, μήπως και ο κόσμος κινητοποιηθεί για να μην αποτύχει το κάλεσμα του κ. Τσίπρα. Να λειτουργήσουν δηλαδή οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ όπως στις εκλογές του 2019 που κάποιοι αποφάσισαν να προσέλθουν στην κάλπη την τελευταία στιγμή, για να μην καταγραφεί ως τερατώδης η διαφορά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο κ. Τσίπρας έμπαινε σε περιπέτειες…

ΣΥΡΙΖΑ: Ελεγχος εγγραφών

Στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης λένε ότι δεν έχουν ενημερωθεί για το ποια εταιρία και με ποιον τρόπο θα ελεγχθεί η νομιμότητα στη διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών που με απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου επιτράπηκαν έως και την ημέρα της ψηφοφορίας, δηλαδή τη 15η Μαΐου. Λένε ακόμα ότι είναι πιθανό η Κουμουνδούρου με συγκεκριμένες διαρροές να συμπιέζει τις προβλέψεις της, έτσι ώστε το νούμερο που τελικά θα προκύψει, ακόμα και αν δεν είναι ικανοποιητικό, να φανεί υψηλό.

Και, τέλος, λένε ότι με δεδομένο ότι για τη νέα Κεντρική Επιτροπή θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο όσοι ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως τις 21 Μαρτίου, δηλαδή τα 61.600 μέλη, φοβούνται ότι χωρίς έλεγχο μπορεί να αλλοιωθεί όχι μόνο ο αριθμός που θα επανεκλέξει τον κ. Τσίπρα ως αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ποιοι θα εκλεγούν στην Κεντρική Επιτροπή. Πολλώ δε μάλλον που το «πασοκικό» φαινόμενο με τα χαρτάκια, τις γραμμές και τα ονόματα έχει ήδη παρουσιαστεί σε πολλές νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές. Για να επιβεβαιωθεί και η ρήση του αείμνηστου Μπάμπη Δρακόπουλου, ότι στα αρχηγικά κόμματα, η ισχυρότερη φράξια είναι αυτή του αρχηγού…

Γραμματέας από το… ΠΑΣΟΚ

Σε αυτό το σκηνικό, ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του για την πλήρη επικράτησή του εντός του κόμματός του, έναντι της «Ομπρέλας». Η απομάκρυνση του Δ. Τζανακόπουλου από τη θέση του γραμματέα του κόμματος θεωρείται απόφαση ειλημμένη. Αν ο νυν γραμματέας κερδίσει το οργανωτικό στοίχημα και την επόμενη Κυριακή προσέλθει αρκετός κόσμος, θα αποχωρήσει με «προίκα» για τη νέα του θέση στο κόμμα. Αν ο αριθμός των μελών που θα προσέλθει να επανεκλέξει τον κ. Τσίπρα είναι χαμηλός, τότε θα το «φορτώσουν» στον Δ. Τζανακόπουλο, όπως είχαν φορτώσει στον Π. Σκουρλέτη την ήττα στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Και θα αποχωρήσει ως αποτυχημένος…

Αλλαγή σελίδας

Η Κουμουνδούρου αφήνει να διαρρεύσει ότι με την επιλογή του νέου γραμματέα ο κ. Τσίπρας θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δίνουν» μάλιστα δύο ονόματα επικρατέστερα για να είναι η τελική επιλογή του κ. Τσίπρα για αντικαταστάτης του κ. Τζανακόπουλου. Τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Χρήστο Σπίρτζη. Δηλαδή δύο πρόσωπα που δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από το ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιμένουν ότι η κ. Ξενογιαννακοπούλου έχει περισσότερες πιθανότητες από τον κ. Σπίρτζη, ενώ αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να επιλέξει ένα στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που θα σηματοδοτούσε τη συναίνεση με την «Ομπρέλα». «Δεν υπάρχει ούτε λόγος ούτε περιθώρια για μεσοβέζικες λύσεις. Οπως σωστά έχει πει και ο Παύλος Πολάκης, ο Τσίπρας είναι αρχηγός, αυτός αποφασίζει και όποιος θέλει ακολουθεί…» λένε χαρακτηριστικά συνομιλητές του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή