ΣΥΡΙΖΑ: Στρατηγική της έντασης με σκανδαλολογία για να κλείσουν την «ψαλίδα»

Με σκανδαλολογία θα προσπαθήσει να καλύψει τη διαφορά των δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα έως τις επόμενες εκλογές.

by Times Newsroom

Εχοντας αποτύχει εδώ και τριάμισι χρόνια να αντιπαρατεθεί πολιτικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να πείσει την ελληνική κοινή γνώμη, υιοθετεί μία από τις πιο παλαιές «συνταγές» της πολιτικής, τη σκανδαλολογία, για να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο.

Μαζί με την προσπάθεια να συντηρηθεί όσο υψηλότερα γίνεται η υπόθεση Πάτση, γίνεται προσπάθεια από την Κουμουνδούρου να κρατηθούν ψηλά οι υποκλοπές. Ο λόγος είναι η έλευση της PEGA -της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις σε όλη την Ευρώπη- σήμερα στην Αθήνα, μετά την Κύπρο.

Όπω το έκανε και ο Τραμπ

Ο στόχος της Κουμουνδούρου έγινε σαφέστερος μετά και την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, με την οποία προσπαθεί να συνδέσει τις τηλεφωνικές υποκλοπές με τις εκλογές, υπαινισσόμενος προβλήματα στην καθαρότητα των εκλογών. Ο,τι έκαναν δηλαδή ο Τραμπ στις ΗΠΑ και ο Μπολσονάρου στη Βραζιλία -αν και στο προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Λούλα-, προετοιμάζοντας τη διαχείριση της επερχόμενης ήττας τους στις εκλογές, επιδιώκοντας αποσταθεροποίηση και πολιτική ανωμαλία. Και μέχρι τότε, σκάνδαλα, σκάνδαλα, σκάνδαλα. Χωρίς αποδείξεις και, αν χρειαστεί, και χωρίς ενδείξεις. Φτάνει να συντηρούνται οι… καταγγελίες στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων στα περίπτερα και στα social media.

Καταγγελίες για την εταιρία της Ρ. Πιτσίκα περί απευθείας αναθέσεων 500 εκατ. ευρώ. Καταγγελίες για «ειδική σύμβουλο» του κ. Μητσοτάκη για απευθείας αναθέσεις 235.000 ευρώ.

Καταγγελίες για την πρώην σύζυγο του Πάτση περί απευθείας αναθέσεων 50.000 ευρώ. Καταγγελίες για δοσοληψίες με «πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του Κοσόβου». Καταγγελίες επί παντός επιστητού. Ο,τι καταγγελία έρχεται στο γραφείο του Παύλου Πολάκη, υπεύθυνου τεκμηρίωσης σκανδάλων της Κουμουνδούρου, απευθείας στα «μανταλάκια». Σκάνδαλα μικρά, σκάνδαλα μεγάλα, σκάνδαλα αληθινά, σκάνδαλα ψεύτικα.

Πισωγύρισμα

Η συνταγή μιας άλλης εποχής επανέρχεται στο πολιτικό προσκήνιο σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο δρόμο για τις κάλπες, ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επείγονται πλέον να αποδομήσουν την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αν δεν τα καταφέρουν, τουλάχιστον να έχουν προετοιμάσει κλίμα αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος. Ετσι όπως κανένας έως σήμερα, στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, δεν έχει τολμήσει να κάνει. Οχι επειδή δεν το σκέφτηκε, αλλά επειδή δίστασε να χρεωθεί το πισωγύρισμα, την επιστροφή της Ελλάδας στα σκοτεινά χρόνια της οπισθοδρόμησης και του διχασμού. Ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει και δεν θα διστάσει.

Το δείχνει όταν με εντολή του ανεβαίνει στα social media το #Ν.Δ. κόμμα βιαστών, αλλά σιωπά όταν διαγράφει από το κόμμα του στέλεχός του που αναδεικνύεται από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ότι ήταν επαφή του 12χρονου κοριτσιού στην υπόθεση του Κολωνού. Χθες, επίσης μέσα στη σιωπή, διέγραψε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. για τον ίδιο λόγο, για επαφές με το 12χρονο κορίτσι, ένα δικό του στέλεχος.

Το δείχνει όταν κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αφήνει ανεξέλεγκτα τα «κοράκια» που διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια, αλλά κρύβει ότι ήταν η δική του κυβέρνηση που νομοθέτησε για να περάσουν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες στους servicers.

Το δείχνει όταν ψεύδεται ότι η Ελλάδα έχει δήθεν το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη ή τον υψηλότερο πληθωρισμό.

 EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com