ΣΥΡΙΖΑ: Τη Ράνια Σβίγκου πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας για τη θέση της Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής

Για τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα, ο κ. Τσίπρας πρότεινε τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

by Times Newsroom

Σήμερα είναι «η πρώτη μέρα μιας δύσκολης, αλλά συναρπαστικής διαδρομής που πρώτος σταθμός της είναι η νίκη στις ερχόμενες εκλογές» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.. Όπως είπε, η νίκη που πρέπει να είναι «τόσο καθαρή ώστε να μην αφήνει κανενός είδους περιθώρια για αμφισβητήσεις, υπονομεύσεις και παρασκήνιο, ως προς τη λαϊκή βούληση για τη πολιτική αλλαγή και τη προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη Ράνια Σβίγκου για τη θέση της γραμματέως και τον Γιώργο Βασιλειάδη για τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα της Κ.Ε. 

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ξεχωριστή τη σημερινή ημέρα για την αριστερά και την προοδευτική παράταξη, καθώς είναι η πρώτη συνεδρίαση της νέας Κ.Ε., της «πρώτης Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία, που τα μέλη της έχουν εκλεγεί από τη βάση του κόμματος». Παράλληλα, όπως σημείωσε, είναι ιστορική μέρα «γιατί τα μισά μέλη της Κ.Ε. είναι γυναίκες πράγμα που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία όλων των κομμάτων της χώρας».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα «μικρό κόμμα διαμαρτυρίας» που, όπως είπε, συκοφαντήθηκε ως εξτρεμιστικό ή πολεμήθηκε για να μην ενηλικιωθεί, «είναι πια μεγάλο, μαζικό, λαϊκό, βαθιά δημοκρατικά, ώριμο κόμμα εξουσίας». «Αριστερό στην ψυχή και τις ιδέες του, αποτελεσματικό στις δράσεις του, ρεαλιστικό και αποφασιστικό στο πρόγραμμα και τις προθέσεις του», υπογράμμισε.

Με φόντο το σύνθημα «τώρα όλοι μαζί, για την πολιτική αλλαγή», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διακήρυξε από την συνεδρίαση ότι «θέλουμε, μπορούμε και θα νικήσουμε», σημειώνοντας ότι αυτή η «βεβαιότητα και δέσμευση» προσδίδει στη σημερινή συνεδρίαση «το βάρος μιας μεγάλης ευθύνης», όχι μόνο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλείται να εκλέξει τα εκτελεστικά όργανα του κόμματος, «αλλά κυρίως γιατί εδώ και τώρα δίνουμε το σύνθημα της πολιτικής αλλαγής». «Ενωμένοι και αποφασισμένοι», υπογράμμισε, «αφήνοντας οριστικά πίσω μας τους εύλογους ανταγωνισμούς της εκλογικής διαδικασίας, απορρίπτοντας κάθε σκέψη και κάθε υποψία για νικητές και ηττημένους, αποκρούοντας κάθε έξωθεν προσπάθεια να διαρραγεί το τείχος της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης μας».

Υπογράμμισε ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα ανοίξει ορίζοντες προόδου, με στόχο την αξιοπρέπεια της εργασίας, την προοπτική των νέων, τη στήριξη της μεσαίας τάξης που στραγγαλίζεται «από τις κρατικοδίαιτες προνομιούχες ελίτ». Προτεραιότητες της: δημόσια Υγεία, δημόσια Παιδεία, κοινωνικό κράτος, προστασία των πιο ευάλωτων.

Ποια είναι η Ράνια Σβίγκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Κυψέλη και εντάχθηκε στην Αριστερά στα φοιτητικά της χρόνια. όταν σπούδαζε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας Συνασπισμού συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, στο φοιτητικό και φεμινιστικό κίνημα, στο κίνημα ενάντια στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα (μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επιστήμη στο ΕΚΠΑ) και στο Παρίσι (μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ). Παράλληλα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 εκλέχθηκε μέλος της Πολιτικής του Γραμματείας, αναλαμβάνοντας εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, σε μια δύσκολη συγκυρία.
Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε υπεύθυνη στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του Προοδευτικού Φόρουμ, συμβάλλοντας στην αναγκαία συστράτευση αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου για ριζοσπαστικές, κοινωνικές, φεμινιστικές, και πράσινες πολιτικές.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή