ΣΥΡΙΖΑ: Το πείραμα της κυβέρνησης απέτυχε

by Times Newsroom 1
Share this

Η κυβερνητική πολιτική των παλινωδιών και των αντιφάσεων στοιχίζει ακριβά στη χώρα, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κατασπατάλησε τη θετική παρακαταθήκη που είχε εξασφαλίσει η συλλογική προσπάθεια και αλληλεγγύη των πολιτών τις μέρες του lockdown. Δεν ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν προστάτευσε τους χιλιάδες εργαζόμενους που μένουν άνεργοι ή βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται. Δεν φρόντισε να θωρακίσει τη χώρα με μία συνεκτική επιδημιολογική στρατηγική και ένα σχέδιο κοινωνικής ανασύνταξης. Επένδυσε σε επικοινωνιακές φιέστες και σε καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, ενώ την ίδια στιγμή πορευόταν με προχειρότητα, παλινωδίες και πειραματισμούς».

«Το πείραμά της απέτυχε» συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνοντας πως μαζί με την έξαρση της πανδημίας, η οικονομία της χώρας βυθίζεται στην κρίση. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική για στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως αναφορικά με την υγεινομική κρίση «μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες και ειδικότερα στους νέους και στις νέες. Είναι προκλητικό μία κυβέρνηση που άνοιξε εσπευσμένα τις πύλες εισόδου της χώρας, που υποτίμησε την ανάγκη των μαζικών τεστ, που έκανε ελάχιστα για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, τώρα να εμφανίζεται ως τιμητής της ελληνικής κοινωνίας».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί πως «η κυβερνητική πολιτική των παλινωδιών και των αντιφάσεων στοιχίζει ακριβά στη χώρα» και καλεί την κυβέρνηση «να αντιληφθεί την ανάγκη ενός σοβαρού σχεδίου για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, να λάβει αποφασιστικά μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των μικροεπιχειρηματιών και των εργαζομένων και να σταματήσει να κρύβεται από τις σοβαρές της ευθύνες για το πώς φτάσαμε έως εδώ».

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή