ΣΥΡΙΖΑ: Βαβέλ δηλώσεων χωρίς το μήνυμα

Μπορεί στην Κεντρική Επιτροπή με εντολή… άνωθεν να μη μίλησε κανείς, αλλά στα ΜΜΕ ξεσάλωσαν πάλι διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

by Times Newsroom

Στη γραμμή του αμετανόητου Ξυδάκη, που ούτε χθες πήρε πίσω τις δηλώσεις του κινήθηκε ο Δημήτρης Βίτσας. To στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαϊου, μετά την προχθεσινή του δήλωση πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ευθύνη» για τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, επανέρχεται και αναφέρει πως δεν υπολόγισαν καλά τις επιπτώσεις του lockdown λόγω κορονοϊού στην κοινωνία.

«Καταρχήν υπάρχει η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα. Θα έλεγε κανένας ότι έχει την ουσία της αυτοκριτικής, αν το ψάξεις όμως θα βγουν και άλλα συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα δεν μετρήσαμε την επίδραση στην ψυχολογία της κοινωνίας και στην πολιτική κατάσταση της κοινωνίας, του εγκλεισμού. Λέω εγώ ένα παράδειγμα τώρα», τόνισε ο κ. Βίτσας. Από τη μεριά της η Αννα Βαγενά αφήνει αιχμές για τη στάση των συνυποψηφίων της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα με επιστολή της.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Βαγενά, «σ’ αυτές τις εκλογές οι περισσότεροι υποψήφιοι των κομμάτων ξόδεψαν πιο πολύ χρήμα και ενέργεια για να πολεμήσουν τους συνυποψηφίους τους μέσα στα ίδια ψηφοδέλτια, παρά τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Αυτό είναι ένα γεγονός που με λυπεί βαθύτατα». Στην ίδια επιστολή η Αννα Βαγενά κάνει λόγο για «χιλιάδες σταυρωμένα ψηφοδέλτια» που έφτασαν σε ψηφοφόρους, «πολλές φορές μάλιστα με διπλούς σταυρούς, σταυρούς που προήλθαν από συνδιαλλαγές και συνεννοήσεις».

Ως «ακραία σεισμική δόνηση» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, Μιθριδάτης.

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, είπε για τη μεγάλη διαφορά μονάδων με τη Ν.Δ.: «Τέτοια ακραία σεισμική δόνηση εκλογική δεν την έχω ξαναζήσει. Νομίζω ότι ήταν πολυπαραγοντικό το αποτέλεσμα. Παίξανε πολλά πράγματα ρόλο. Υπήρξαν σφάλματα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάνουμε αυτοκριτική».

Οσον αφορά στην ευθύνη του αποτελέσματος, είπε: «Σαν αρχηγός είναι το λογικό και το πιο έντιμο να παίρνει την ευθύνη».

Τέλος, ερωτηθείς εκ νέου για το αν πιστεύει ότι υπάρχει «ομίχλη στο μυαλό» κάποιων εκ των ψηφοφόρων, ο Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος δεν απέσυρε τις δηλώσεις του για το σύνδρομο Στοκχόλμης, απάντησε ότι «για ένα μέρος των ανθρώπων δεν ξέρω τι να πω, υπάρχει προπαγάνδα, συσκότιση, είναι η Ελλάδα στο 107 για την ενημέρωση, δεν υπάρχει συζήτηση και ζύμωση και αυτό, εκτός από την τεράστια ευθύνη των Μέσων, είναι και μια τεράστια ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων που δεν κάνουν τις συζητήσεις και τις επεξηγήσεις των προγραμμάτων τους».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com