Τ. Αντωνίου στο Πρώτο: Με μια συγνώμη και ένα 2χίλιαρο δεν καταλαγιάζει η οργή του κόσμου

Σχεδόν 3 χρόνια κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, κάθε κρίση που είχε να αντιμετωπίσει το έκανε με αναποτελεσματικότητα, επεσήμανε η κ. Αντωνίου, τονίζοντας ότι «ο ίδιος είχε πει πέρσι στην Μήδεια ότι αποτύχαμε και γι’ αυτό τον λόγο θα φτιάξουμε ένα νέο σχέδιο το οποίο ονόμασαν Βορέας για να μην ξαναέχουμε αυτά τα φαινόμενα».

by Times Newsroom

«Επικοινωνιακή διαχείριση του πολιτικού κόστους» χαρακτήρισε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, η βουλευτής και υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής του Κινήματος Αλλαγής, Τόνια Αντωνίου.

«Με ένα συγνώμη και ένα διχίλιαρο δεν μπορεί να καταλαγιάσει η οργή του κόσμου. Δεν μπορεί μέσα σε λίγες ώρες, με μια κακοκαιρία που ήταν γνωστή εδώ και μέρες να καταρρεύσει το διοικητικό κέντρο της χώρας. Και μάλιστα από μία κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών στα απόνερα του Μάτι και ως πρώτο θέμα ότι θα αναβαθμίσω την πολιτική προστασία στην χώρα για να μην έχουμε πλέον τέτοια φαινόμενα».

Σχεδόν 3 χρόνια κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, κάθε κρίση που είχε να αντιμετωπίσει το έκανε με αναποτελεσματικότητα, επεσήμανε η κ. Αντωνίου, τονίζοντας ότι «ο ίδιος είχε πει πέρσι στην Μήδεια ότι αποτύχαμε και γι’ αυτό τον λόγο θα φτιάξουμε ένα νέο σχέδιο το οποίο ονόμασαν Βορέας για να μην ξαναέχουμε αυτά τα φαινόμενα».

«Μετά είχαμε την τραγωδία με τον Μπάλλο και τώρα το μεγάλο φιάσκο με την Ελπίδα. Είναι τραγικό το 2022 που είσαι μια κυβέρνηση 3 ετών, που έχεις φτιάξει θεσμικό πλαίσιο δικό σου όπως το επιθυμείς, που έχεις πόρους που τους διαθέτεις σε αυτό, που λόγω πανδημίας διαχειρίζονται τους πόρους πολύ πιο εύκολα από ό,τι στο παρελθόν να έχουμε το αποτέλεσμα αυτό. Όταν βρέθηκε το συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο».


Έπρεπε να υπάρχει σχέδιο, υποστήριξε η κ. Αντωνίου, σε ερώτηση για το τι θα έπρεπε να είχε γίνει. «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι θα αλλάξει το σχέδιο. Είπε επίσης ότι θα πρέπει οι κρατικές αρχές και οι υπεύθυνοι να συντονίζονται. Άρα μας λέει ότι σχέδιο σοβαρό δεν είχε, είναι ξεκάθαρο ότι οι αρχές μεταξύ τους δεν συντονίστηκαν και δεν μας είπε τι μέσα διατέθηκαν και αν είναι ικανοποιητικά». Παράλληλα, σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν υπέδειξε ποιοι έχουν ευθύνες, την ώρα που όπως σημείωσε, 2 ημέρες έμειναν εγκλωβισμένοι άνθρωποι στην Αττική Οδό, ενώ την ίδια ώρα έμειναν χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο οι κάτοικοι σε πάρα πολλές περιοχές της Αττικής αλλά και εκτός Αττικής.

Μάλιστα επεσήμανε ότι επικεντρώθηκε το ζήτημα των προβλημάτων στην Αττική, έχοντας αφήσει άλλες περιοχές εκτός συζήτησης, ενώ αναφέρθηκε ειδικά και στο θέμα της παράτασης δηλώσεων που θα έπρεπε να ισχύσει και για κατοίκους άλλων περιοχών που έμειναν εκτός ρύθμισης.

Σε ερώτηση αν το ΚΙΝΑΛ ζητά παραιτήσεις στελεχών, η κ. Αντωνίου απάντησε «εμείς δεν είπαμε να παραιτηθεί ο τάδε ή ο κ. Στυλιανίδης, διότι αυτή την στιγμή θα πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αφού λέει ότι αποτύχαμε, να πει ποιοι δεν συντονίστηκαν και ποιοι έχουν την ευθύνη. Έχει φτιαχτεί ένα θεσμικό πλαίσιο όπου δεν υπάρχουν ευθύνες για να μην καταλογίζονται μετά. Καλό το θεωρητικό σχέδιο, αλλά όταν πας στο πεδίο, κάποιος πρέπει να δίνει την εντολή και κάποιος να αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτά δεν υπάρχουν. Έχει συμβεί ό,τι έχει συμβεί και ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι για πρώτη φορά θα πληρώσουν ιδιώτες, που αυτό είναι στις συμβάσεις και είναι υποχρέωσή τους και δεν το έχει κάνει μόνο ο κ. Μητσοτάκης».

Επιπλέον, επεσήμανε ότι δεν έχει ειπωθεί κάτι για τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν εκτός Αττικής Οδού. «Γι’ αυτούς δεν έχει κανείς ευθύνη; Το κράτος δεν πρέπει να τους αποζημιώσει; Αν θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊστές, πρέπει να είμαστε σε όλα. Από την στιγμή που η πολιτεία δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της πρέπει να αποζημιώνει και τους πολίτες της» τόνισε η κυρία Αντωνίου.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή