Τ. Γαϊτάνης στο Πρώτο: Δεν υπάρχει τεκμήριο για σύνδεση της κυβέρνησης με λογισμικά- Ούτε πρόκειται να βρεθεί, γιατί δεν υπάρχει

Η χρήση των κακόβουλων λογισμικών είναι μια πραγματικότητα η οποία ταλανίζει πολλές χώρες της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, προσέθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και τόνισε ότι είναι κάτι το οποίο θεσμικά η συντεταγμένη πολιτεία πρέπει να το δει.

by Times Newsroom

«Δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο που να συνδέει την κυβέρνηση με τη χρήση αυτών των κακόβουλων λογισμικών και δεύτερον, η ελληνική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει και θα είναι και η πρώτη στην Ευρώπη που θα το κάνει αυτό, θεσμικές πρωτοβουλίες γύρω από την πλήρη κατάργηση κυκλοφορίας και λειτουργίας αυτών των κακόβουλων λογισμικών» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Είναι συνεχής η προσπάθεια ορισμένων, της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παράδειγμα, να πλήξουν τον πρωθυπουργό εδώ και τρεισήμισι χρόνια και το κάνουν με έναν τρόπο πολύ άγαρμπο που συνοδεύεται πολλάκις από ασύστολα ψέματα» συνέχισε ο κ. Γαϊτάνης, σημειώνοντας ότι το εν λόγω δημοσίευμα «είχε προαναγγελθεί την προηγούμενη εβδομάδα από τον κ. Ηλιόπουλο και τον κ. Τσίπρα».

«Αν εγώ βγω και πω ότι εσείς κλέβετε πρέπει εγώ να αποδείξω ότι είστε κλέφτης όχι εσείς ότι δεν έχετε κλέψει. Προφανώς δεν είναι σωστό στο δημόσιο διάλογο να μένουν τέτοια ερωτήματα. Αυτά όμως τα θολά ερωτήματα δεν ξεκινούν από την κυβέρνηση. Η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια για να διερευνήσει το βάθος αυτών των καταγγελιών και φυσικά αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες μα να δώσουν και τα απαιτούμενα στοιχεία» υπογράμμισε ο κ. Γαϊτάνης.

Η χρήση των κακόβουλων λογισμικών είναι μια πραγματικότητα η οποία ταλανίζει πολλές χώρες της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, προσέθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και τόνισε ότι είναι κάτι το οποίο θεσμικά η συντεταγμένη πολιτεία πρέπει να το δει.

«Η κυβέρνηση θα φέρει το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και τον επόμενο μήνα, θεσμική πρωτοβουλία για την απαγόρευσή τους, θα πρέπει όμως και η Ευρώπη συνολικά να κινηθεί γιατί κάποιος μπορεί να μην το χρησιμοποιεί στην Ελλάδα, αλλά αν το χρησιμοποιεί κάπου αλλού να μπορεί να πλήξει χρήστες τηλεφώνου στην Ελλάδα. Αυτές οι τεχνολογίες δεν γνωρίζουν σύνορα. Άρα λοιπόν χρειάζεται μια συντεταγμένη αντιμετώπιση του προβλήματος για να εξαλειφθεί. Δεν λέω ότι είναι εύκολο. Είναι υπαρκτό όμως πρόβλημα και φυσικά θα πρέπει να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε».

Ο κ. Γαϊτάνης, διαχώρισε τις νόμιμες επισυνδέσεις που «βάσει νόμου διαχρονικά διεξάγει η ΕΥΠ και τις οποίες κάνουν και οι αντίστοιχες υπηρεσίες πληροφοριών όλων των χωρών του κόσμου, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους και φυσικά γίνονται με υπογραφή εισαγγελέων και όλα αυτά τα πράγματα τα οποία γνωρίζουμε από τη δημόσια συζήτηση τους τελευταίους μήνες». Δυστυχώς, προσέθεσε «υπάρχει μια νέα πραγματικότητα, η οποία όχι μόνο στην Ελλάδα, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, διαμορφώνεται με τη χρήση αυτών των κακόβουλων λογισμικών, οι οποίοι πράγματι μέσω αυτών των λογισμικών είδαμε ότι μπορεί κάποιος να σου χακάρει το κινητό και να σε παρακολουθεί ό, τι κάνεις, όπου κάνεις, είτε μιλάς είτε όχι στο κινητό σου. Θα πρέπει η δικαιοσύνη να διερευνήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα να διερευνήσει τι ακριβώς γίνεται με αυτό το θέμα».

«Δεν αρνείται κανείς ότι υπάρχουν αυτά τα κακόβουλα λογισμικά και ότι έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, σημειώνοντας ότι το κατά πόσο έχουν χρησιμοποιηθεί από μέσα ή από έξω από την Ελλάδα, είναι κάτι που τεχνικά θα διερευνηθεί, «γιατί οι τεχνολογίες του διαδικτύου της κινητής τηλεφωνίας δεν γνωρίζουν και σύνορα, δεν είναι εύκολο κανείς να τις περιχαρακώσει».

«Άρα λοιπόν, η εν εξελίξει δικαστική έρευνα θα ρίξει πολύ φως σε αυτή την υπόθεση» υπογράμμισε ο κ. Γαϊτάνης.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή