T. Θεοδωρικάκος: Τα πανεπιστήμια είναι χώροι γνώσης – Έχουμε υποχρέωση να τα προστατέψουμε

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προϋποθεση για να αναβαθμιστούν τα Πανεπιστήμια, είναι να υπάρχει ασφάλεια. 

by Times Newsroom

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος παραβρέθηκε στην έναρξη της εκπαίδευσης των 400 ατόμων που θα συγκροτήσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι τέσσερις μήνες.

Στην ομιλία του ο Υπουργός απευθυνόμενος στους 400 νέους, χθεσινούς φοιτητές, τόνισε ότι η αποστολή που αναλαμβάνουν είναι σημαντική και είναι τιμή που εντάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία καθώς πρεσβεύουν αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ασφάλειας και του πατριωτισμού. Στη συνέχεια, ανέδειξε την κοινωνική αποστολή με τους ελέγχους τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και έστειλε σαφές μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση καλώντας την “να μην χρησιμοποιεί την Αστυνομία για ιδιοτελείς σκοπούς. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις”, όπως είπε.

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προϋποθεση για να αναβαθμιστούν τα Πανεπιστήμια, είναι να υπάρχει ασφάλεια. “Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την αναβάθμιση και την ποιότητα του ελληνικού πανεπιστημίου. Πάρα πολλοί από εσάς είστε πτυχιούχοι, χθεσινοί συνάδελφοι με τους φοιτητές και θα κληθείτε να συνδράμετε ακριβώς στην ασφάλεια των χθεσινών συναδέλφων σας και των καθηγητών σας”, είπε, απευθυνόμενους στους νέους που θα εκπαιδευτούν για το σώμα που θα προστατεύει τα Πανεπιστήμια.

Ξεκινά η εκπαίδευση των 400 ειδικών φρουρών στα Πανεπιστήμια -Δείτε πως θωρακίστηκε το Πανεπιστήμιο της Πάτρας (βίντεο) – ertnews.gr

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι εκπαιδευόμενοι, τους επόμενους τέσσερις μήνες θα εκπαιδευτούν ώστε να ενταχθούν στα σχέδια ασφάλειας, που με βάση τον Νόμο οφείλουν οι πρυτανικές αρχές να διαμορφώσουν για όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους. Σε συνδυασμό με μια σειρά άλλα μέτρα που αφορούν την ελεγχόμενη είσοδο, τη χρήση άλλων τεχνικών μέσων, όπως είναι οι κάμερες στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Τ. Θεοδωρικάκος“Οφείλουν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκης κοινότητας να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς φόβο και δισταγμό. Πράγματα αυτονόητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς, ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως ΕΛ.ΑΣ. κάνουμε όλα όσα πρέπει για αυτόν τον σκοπό με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Σας εύχομαι καλή παραμονή, να ανταποκριθείτε όλοι στην εκπαίδευσή σας, να έχετε εξαιρετική σταδιοδρομία και να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε στιγμή που θα αισθανθείτε ότι χρειάζεστε τη στήριξη της Πολιτείας”.

Ρεπορτάζ: Ε. Τσακίρη

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com