Τα 5 «βαριά» πόθεν έσχες του ΣΥΡΙΖΑ

by Times Newsroom 1

Μετοχές, μετρητά, εισοδήματα και ακίνητα διαθέτει ο «ανθός» της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ που θα ζήλευε ο κάθε «νεοφιλελεύθερος» όπως θα έλεγαν και οι σύντροφοι της Κουμουνδούρου.

Τελικά, τα «γερά πορτοφόλια» της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι λίγα, όπως προκύπτει από τα πόθεν έσχες που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα και αφορούσαν το «έσχες» για το 2019.

1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

Ο Τσίπρας «μάλωσε» τον Παπαδημούλη για τις αριστερές πολυκατοικίες αλλά δεν δέχθηκε την παραίτησή του!

Επενδύσεις, επενδυτικά χρηματοπιστωτικά εργαλεία, ακόμα και καταθέσεις και λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού, όλα δηλαδή τα κατά τα άλλα «αμαρτωλά» και «κακά» για τον ΣΥΡΙΖΑ αλιεύονται μέσα σε αρκετές από τις δηλώσεις των βουλευτών του!

Το πιο «βαρύ» πόθεν έσχες, κατά κοινή εκτίμηση, διατηρεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης καθώς οι καταθέσεις που κατέχει μετά της συζύγου του σπάνε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ και ανέρχονται σε 1.090.135 ευρώ. Οπως εμφανίζεται στη δήλωσή τους, επίσης διατηρούν από κοινού αρκετά ακίνητα, που για να περιγράψουν την ιδιοκτησία τους απαιτήθηκαν 33 εγγραφές. Τρία εκ των οποίων αγόρασαν το 2019. Πρόκειται για διαμέρισμα 5ου ορόφου 48 τ.μ. σε πολυκατοικία του 1964. Η αγορά έγινε έναντι 22.000 ευρώ με το ακίνητο να εμφανίζει αντικειμενική αξία 29.030 ευρώ. Αγόρασαν επίσης, διαμέρισμα 2ου ορόφου 60 τ.μ. σε πολυκατοικία του 1972 έναντι 32.149 ευρώ όσο και διαμέρισμα 2ου ορόφου 99 τ.μ. σε πολυκατοικία του 1964. Η αγορά έγινε έναντι 42.000 ευρώ με την αντικειμενική του ακινήτου να ανέρχεται σε 65.598 ευρώ. Στο νέο του πόθεν έσχες ο Δημήτρης Παπαδημούλης προσθέτει στις παρατηρήσεις «ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΕ ΜΚΟ: 11.427,74 ΕΥΡΩ – ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: 16.500 ΕΥΡΩ».
Η αξία του χαρτοφυλακίου σε μετοχές, ομόλογα αμοιβαία κ.λπ. ανέρχεται σε 509.650 ευρώ ενώ το 2019 ο κ. Παπαδημούλης πούλησε αμοιβαία της KBC εισπράττοντας 149.554 ευρώ (αξία κτήσης 150.000 ευρώ).

2 ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Θύμα διάρρηξης ο Τσακαλώτος - Του έσπασαν μέχρι και τον τοίχο [εικόνες]

Ο άλλοτε τσάρος της Οικονομίας και στέλεχος των «53+» Ευκλείδης Τσακαλώτος διαθέτει μετοχές σε εταιρίες και ομόλογα και ακίνητα με τη σύζυγό του. Διατηρεί μετοχές στην «Αυγή» ενώ δήλωσε ως συνολικά έσοδα το ποσό των 65.549 ευρώ. Τα εισοδήματα της συζύγου του αγγίζουν τα 150.916,77 ευρώ. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει στο όνομά του πέντε ακίνητα, εκ των οποίων τα δύο στην Κηφισιά και τα τρία στην Πρέβεζα. Η σύζυγός του έχει στην κατοχή της δύο ακίνητα, εκ των οποίων το ένα στην Κηφισιά και το άλλο στην Πρέβεζα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ πολλών άλλων διαθέτει μετοχές στην Blackrock, ομόλογα στην FTIF, μετοχές στην Invesco, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην Pioneer.

3 ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ

Η Θεανώ Φωτίου με το παράδειγμα που είχε αναφέρει με τα μαμαδίστικα «περίφημα γεμιστά» μπορεί να σε κάνει συνειρμικά να φαντάζεσαι ότι θα διακατέχεται από παραδοσιακές επιλογές, αυτό όμως δεν συμβαίνει σε ό,τι αφορά την οικονομική της διαχείριση καθώς για τις καταθέσεις της προτιμά και τη βρετανική λίρα εκτός από το ευρώ και το βρετανικό τραπεζικό σύστημα εκτός του ελληνικού, για αυτό και προφανώς έχει με τρίτο πρόσωπο 82.595 βρετανικές λίρες στη NATWEST ΒΑΝΚ. Βεβαίως η βουλευτής έχει και άλλους οκτώ λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα, με τον πιο «φουσκωμένο» να μετρά καταθέσεις ύψους 91.335,76 ευρώ, ενώ στην ίδια τράπεζα μίσθωσε και μια θυρίδα το 2019.

4 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Ετσι τραυματίστηκε ο Κατρούγκαλος παίζοντας μπάντμιντον [βίντεο]

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκτός από καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες, διατηρεί τρεις λογαριασμούς στην τράπεζα KBC στο Βέλγιο με συνολικές καταθέσεις γύρω στα 10.000 ευρώ, ίσως «ενθύμιον» από τα χρόνια της ευρωβουλευτικής του θητείας.

5 ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Γιάννης Δραγασάκης φαίνεται ότι το 2019 προχώρησε σε μια σειρά από επανατοποθετήσεις αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από την εκποίηση ενός επενδυτικού ασφαλιστικού συμβολαίου ζωής και πακέτων μετοχών και ομολόγων που κατείχε από εισοδήματα προηγούμενων ετών, όπως δηλώνει στις παρατηρήσεις. Από τις τοποθετήσεις του πάντως «δείχνει» να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα του.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή