«Tα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο» δηλώνει η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας

Μια συζήτηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα θα προκαλούσε αντιπαράθεση και για τα υπόλοιπα εκθέματα του Βρετανικού Μουσείου εξήγησε η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας.

by Times Newsroom

«Tα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Μισέλ Ντόνελαν, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα ελληνικών και ξένων ΜΜΕ που αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου για την επιστροφή τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μιλώντας στο BBC, η Μισέλ Ντόνελαν τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να επιστραφούν μόνιμα τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα, επειδή «η αποστολή τους θα “άνοιγε τον ασκό του Αιόλου” και θα ακολουθούσαμε έναν επικίνδυνο δρόμο».

Το BBC αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι ισχυρισμοί της Μισέλ Ντόνελαν σχετικά με τον «σωστό» νόμο που απαγορεύει στο Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, θα προκαλέσει την «οργή της Αθήνας και όχι μόνο».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή