Τα “Παγωμένα” Κύματα: Κι όμως, αυτό το απίστευτο φαινόμενο βρίσκεται στην Αττική!

Ένα τοπίο βγαλμένο από πίνακα

by Times Newsroom

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενα κατέγραψε ο YouTuber haanity στον Σαρωνικό Κόλπο. Πρόκειται για ένα τοπίο βγαλμένο από πίνακα, καθώς τα ρεύματα και τα αβαθή νερά έχουν δημιουργήσει μέσα στη θάλασσα μικρούς λοφίσκους άμμου που έχουν πάρει τη μορφή των «παγωμένων» κυμάτων.

Όσο κι αν κινείται η θάλασσα από πάνω τους, αυτά τα «κύματα» παραμένουν ακίνητα, σαν ένας μόνιμα αποτυπωμένος βαθμιδωτός διάδρομος με λευκή άμμο, που αποδίδει ένα υπέροχο τιρκουάζ χρώμα στο νερό.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο παρατηρείται μεταξύ της Νήσου Αίγινας και της Νήσου Αγκίστρι, στον Σαρωνικό Κόλπο πολύ κοντά στη νησίδα Μετώπη.

Τα αβαθή γύρω από τη νησίδα Μετώπη πιστεύεται ότι κάποτε ήταν στεριά, που συνδεόταν με το Αγκίστρι και με την Αίγινα, αλλά στη συνέχεια και στο διάβα πολλών αιώνων καταβυθίστηκαν από τα ρεύματα, τους ανέμους και τα κύματα και σήμερα αποτελούν μια απέραντη τιρκουάζ πεδιάδα με διαυγή νερά που επιτρέπουν στον επισκέπτη να απολαύσει κάθε λεπτομέρεια του βυθού, σαν να φορούσε μάσκα κατάδυσης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή