«Τα Τέσσε4α Στοιχεία», ατομική έκθεση της Μαρίας Χανιωτάκη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα

by Times Newsroom

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό εγκαινιάζει την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 8.00 μμ την ατομική έκθεση της σύγχρονης Ελληνίδας σκηνογράφου – εικαστικού Μαρίας Χανιωτάκη με τίτλο «Τα Τέσσε4α Στοιχεία».

Οι  μικτές συνθέσεις με θέμα τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης έρχονται σε διάλογο με την εγκατάσταση – shoe box art  «η μικρή  πόλη»  .

Η έκθεση οργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού(Ο.Κ.Α.Π.Α.)

Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος

Για το εικαστικό έργο της Μαρίας Χανιωτάκη η Ιστορικός Τέχνης Ήρα  Παπαποστόλου γράφει «…η καλλιτέχνιδα ασχολείται με τα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης: το νερό, τον αέρα, τη φωτιά και τη γη – σε μία προσπάθεια να μεταφέρει στον καμβά την αίσθηση όλων αυτών των στοιχείων, αλλά και το μυστήριο που εκπέμπουν. Όταν φτιάχνει το έργο της με τίτλο “Το Φεγγάρι”  όπου βλέπουμε το φως του φεγγαριού να αντανακλά στο νερό – αυτή η άχρωμη, άοσμη, άγευστη και υγρή ουσία που ονομάζουμε νερό παίρνει άλλη μορφή και μοιάζει να αποκτάει μαγικές ιδιότητες. Στα έργα της συναντάμε επίσης τις στέπες της ζούγκλας, τον πάγο της Ανταρκτικής, τη βροχή, τα ρεύματα του νερού της θάλασσας. Τα υλικά που χρησιμοποιεί για την επίτευξη του στόχου της είναι σκόνες αγιογραφίας, ακρυλικά που δημιουργούν υφές και διάφανη μεμβράνη, με αποτέλεσμα να περνάει από τις δύο στις τρεις διαστάσεις, κεντρίζοντας όλες τις αισθήσεις του θεατή…»

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Τοποθεσία: Δημοτική Πινακοθήκη Λεφα, Κοκκώνη 15 Ψυχικό 15452
  • Διάρκεια έκθεσης: 10 Δεκεμβρίου 2019 – 17 Ιανουαρίου 2020
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη-Παρασκευή 9-5 / Τρίτη 10-6 / Τετάρτη 1-8
  • Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ. 210-6717097

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή