Ταϊλάνδη-κορωνοϊός: Κατασκευάζεται νοσοκομείο εκστρατείας στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ λόγω αύξησης των κρουσμάτων

by Times Newsroom 1

Ταϊλανδοί εθελοντές εργάζονται για τη μετατροπή αποθηκευτικής μονάδας στο αεροδρόμιο Don Muang της Μπανγκόκ σε νοσοκομείο εκστρατείας 1.800 κλινών για ασθενείς COVID-19 με λιγότερο σοβαρά συμπτώματα, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερή της έως τώρα έξαρση της επιδημίας.

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας ανακοίνωσε ημερήσιο αριθμό ρεκόρ 16.533 νέων κρουσμάτων, καθώς και 133 ακόμα θανάτους σήμερα, ανεβάζοντας το σύνολο σε 543.361 μολύνσεις και 4.397 θανάτους.

«Είναι ένα νοσοκομείο επιπέδου 1+ που μπορεί να δεχθεί μεγάλο αριθμό ασθενών, που έχουν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα», δήλωσε στο Reuters ο Ριεντόνγκ Νάννα, διευθυντής του νοσοκομείου Mongkutwattana.

«Αλλά εάν η κατάσταση των ασθενών επιδεινωθεί, θα μεταφερθούν στο άλλο νοσοκομείο εκστρατείας μας που ονομάζεται Pitak Rachan (Προστατεύστε τον Βασιλιά)», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το νοσοκομείο δεν είναι ακόμα έτοιμο καθώς χρειάζεται περαιτέρω προετοιμασία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται και θα χρειαστούν και άλλα νοσοκομεία εκστρατείας, πρόσθεσε ο Ριεντόνγκ.

Η αύξηση των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα ασκεί πιέσεις στο υγειονομικό σύστημα της πόλης και η κυβέρνηση έχει δεχθεί επικρίσεις για τη βραδεία εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Στόχος της Ταϊλάνδης είναι να ανοσοποιηθούν 50 εκατ. άνθρωποι έως τα τέλη του έτους αλλά έως τώρα μόνο το 5,6% των 66 εκατ. και πλέον κατοίκων της έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ το 19,2% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή