Τανκ τεχνητής νοημοσύνης μπαίνουν στο πεδίο της μάχης

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σαρώνει την περιοχή στην οποία κινείται το τανκ και επιλέγει στόχους αλλά την εντολή για το χτύπημα δίνει ένας άνθρωπος από μακριά για να είναι απολύτως βέβαιο ότι θα πληγεί ο σωστός και πάνω από όλα στρατιωτικός στόχος.

by Times Newsroom

H εταιρεία Milrem Robotics από την Εσθονία και η Kongsberg Defense & Aerospace από τη Νορβηγία συνεργάστηκαν για την κατασκευή ενός τανκ τεχνητής νοημοσύνης. Το Type-X Robotic Combat Vehicle (RCV) είναι ένα τανκ που λειτουργεί αυτόνομα και πλήττει στόχους επιτρέποντας στους στρατιώτες να μένουν σε ασφαλή σημεία στο πεδίο της μάχης αλλά και να λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας σε επανδρωμένα οχήματα που θα κινούνται πίσω από αυτό .

Δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τις δοκιμές του τανκ το οποίο διαθέτει κανόνια 25 και 50 χιλιοστών και πυραύλους που χτυπούν τεθωρακισμένα οχήματα ενώ διαθέτει και ένα drone. Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σαρώνει την περιοχή στην οποία κινείται το τανκ και επιλέγει στόχους αλλά την εντολή για το χτύπημα δίνει ένας άνθρωπος από μακριά για να είναι απολύτως βέβαιο ότι θα πληγεί ο σωστός και πάνω από όλα στρατιωτικός στόχος.

MILREM ROBOTICS

«Το τανκ μπορεί να σταλεί στα πιο επικίνδυνα σημεία αφού δεν είναι επανδρωμένο» αναφέρει ο Γκερτ Χάνκεβιτς, εμπορικός της Milrem. Οι δύο εταιρείες έχουν αποφασίσει να πουλήσουν το τανκ σε σκανδιναβικές χώρες και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και όπως έγινε γνωστό τουλάχιστον δέκα χώρες έχουν κάνει αίτημα να το αποκτήσουν. Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες είναι επτά χώρες μέλη του NATO συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Τεθωρακισμένα οχήματα τεχνητής νοημοσύνης έχουν κατασκευάσει επίσης ο ρωσικός και ο κινεζικός στρατός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή