Τανζανία: Τουλάχιστον 45 άνθρωποι ποδοσπατήθηκαν μέχρι θανάτου

by Times Newsroom 1

Μια μεγάλη τραγωδία σημειώθηκε στην Τανζανία, με αφορμή ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός για τη χώρα. Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος σε ένα στάδιο, την ώρα που πολίτες απέτιναν φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο Τζον Μαγκουφούλι.

Όπως έκανε γνωστό η Αστυνομία, ο απολογισμός αυτός είναι πολύ υψηλότερος από τους 5 νεκρούς που είχαν ανακοινώσει οι Αρχές μετά την τραγωδία, στις 21 Μαρτίου.

Οι Αρχές στην πόλη Νταρ ες Σαλάμ, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, απέδωσαν ορισμένους από τους θανάτους σε ασφυξία, λόγω του συνωστισμού.

«Είναι αλήθεια ότι 45 άνθρωποι πέθαναν καθώς ποδοπατήθηκαν και από ασφυξία», είπε στο Reuters ο Λάζαρο Μαμποσάσα, ο διοικητής της Αστυνομίας του Νταρ ες Σαλάμ.

Άλλοι 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ο ίδιος και σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΜΜΜΕ της Τανζανίας μετέδωσαν πως ο πανικός προκλήθηκε όταν πλήθος επιχείρησε να εισέλθει παρανόμως στο στάδιο, μέσω ανεπίσημων εισόδων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή