Τασούλας: Η μεγάλη μάχη που δίνεται, είναι η μάχη της πειθούς έναντι των αντιεπιστημονικών απόψεων

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής στην ημερίδα που διοργάνωσε η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου

by Times Newsroom 1

«Αυτή τη στιγμή η μεγάλη μάχη που δίδεται στο υγειονομικό επίπεδο είναι η μάχη της πειθούς, λόγω της ακατάσχετης πληροφόρησης και της υπεισέλευσης απόψεων οι οποίες είναι απολύτως αντιεπιστημονικές, παράλογες και επικίνδυνες» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, στην ημερίδα που διοργανώθηκε σήμερα από τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στην αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου, με το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα της «Διαχείρισης των χρόνιων νοσημάτων και της προαγωγής του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», όπου έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργός Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε στην ομιλία του ότι στην εποχή της ακατάσχετης παραπληροφόρησης, «η πειστικότητα είναι ένα από τα πολύ σοβαρά ζητούμενα και εάν τη φέρει κανείς στο επίπεδο της σημερινής μας ημερίδας θα καταλάβει ότι είναι ένα από τα μεγάλα «γιατρικά» που θα μας λύσει αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και στις σοβαρές παθήσεις και στον δαίμονα που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους 22 μήνες, δηλαδή την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και σε ένα σωρό υποθέσεις που αφορούν την κοινωνική μας συμπεριφορά».

Ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε τέλος «παρήγορη, ενθαρρυντική και αισιόδοξη την παρουσία τόσων διακεκριμένων επιστημόνων, την παρουσία σύσσωμης της εκπροσώπησης του λαού διά των βουλευτών όλων των κομμάτων σ’ αυτήν την προσπάθεια, για ν’ ανακαλύψουμε όχι κάποιο χημικό κατασκεύασμα, όχι κάποιο άλλο επίτευγμα της επιστήμης, αλλά ένα τεράστιο επίτευγμα της λογικής, την πειθώ, την πειστικότητα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή