Τατάρ: Το Βαρώσι πλέον είναι ανοιχτό – Ο «λαός» στηρίζει τη λύση των δύο κρατών…

...και οι Ελληνοκύπριοι αποτείνονται στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για να τους αποδοθούν τα δικαιώματά τους

by Times Newsroom

«Οι πολίτες έχασαν την πίστη τους» δηλώνει ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ και τώρα αποτείνονται «στην επιτροπή ακίνητων περιουσιών για να πάρουν τα δικαιώματά τους», ενώ διατείνεται πως το Βαρώσι πλέον είναι ανοιχτό.

Δεν υπάρχει πλέον κλειστό Βαρώσι, είναι ανοικτό και οι Ελληνοκύπριοι αποτείνονται στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για να τους αποδοθούν τα δικαιώματά τους, δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ (φωτογραφία, επάνω, από AA) στη διαδικτυακή Gündem Kıbrıs Web TV.

«Εχασαν την πίστη τους»

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης λέει στους Ελληνοκύπριους πως θα βρεθεί λύση στο Κυπριακό και θα επιστρέψουν πίσω στις περιουσίες τους στο Βαρώσι.

«Οι πολίτες έχασαν την πίστη τους ότι θα λυθεί το πρόβλημα εδώ και 47 χρόνια. Η μεγαλύτερή τους ευχή είναι να αποταθούν στην επιτροπή ακίνητων περιουσιών και να πάρουν τα δικαιώματά τους.

»Υπάρχουν πέραν των 400 αιτήσεων. Αν δεν υπάρχει πίεση, θα γίνουν χιλιάδες. Είμαστε στον σωστό δρόμο. Περιοχή 5 χιλιομέτρων που αποκαλείται κλειστό Βαρώσι έχει ανοίξει αυτήν την στιγμή.

»Εκείνο ήταν το παλιό της όνομα. Τώρα είναι ανοικτή. Από την ημέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα την επισκέφτηκαν πέραν των 400 χιλιάδων ατόμων».

Ο «λαός» στηρίζει

Επανέλαβε ότι το άνοιγμα του Βαρωσιού υποστηρίζει η Τουρκία και πρόσθεσε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι ρεαλιστική και πρακτική.

«Οι δύο πλευρές είναι χωριστά εδώ και 60 χρόνια, υπάρχει χωριστό κράτος, υπάρχουν πράγματα που βιώνονται χωριστά. Πρέπει να είναι μια δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία. Δεν θέλουμε ξανά καβγάδες και σύγκρουση» ανέφερε.

Υποστήριξε δε ότι τα αποτελέσματα των «βουλευτικών εκλογών» έδειξαν πως το «μοντέλο λύσης δύο κρατών» έχει υιοθετηθεί και εκ μέρους του «λαού».

Πηγή: politis.com.cy

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com