Τελευταίο αντίο στη Μόνικα Βίτι

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην κηδεία της διάσημης Ιταλίδας ηθοποιού Μόνικα Βίτι στην Εκκλησία των Καλλιτεχνών της Ρώμης το Σάββατο. Μεταξύ αυτών ο ηθοποιός Τζανκάρλο...

by Times Newsroom

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην κηδεία της διάσημης Ιταλίδας ηθοποιού Μόνικα Βίτι στην Εκκλησία των Καλλιτεχνών της Ρώμης το Σάββατο. Μεταξύ αυτών ο ηθοποιός Τζανκάρλο Τζανίνι και πολλοί άλλοι πρωταγωνιστές του ιταλικού κινηματογράφου που αποχαιρέτησαν την διεθνούς φήμης συναδέλφό τους.

Η Μόνικα Βίτι πέθανε την περασμένη Τετάρτη, σε ηλικία 90 ετών. H σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη Ρώμη.

Ο περιφερειάρχης της Ρώμης Νικόλα Τζινγκαρέτι, ο οποίος μετέβη πριν από λίγο στο Καπιτώλιο, δήλωσε ότι η Μόνικα Βίτι, εκτός από το μεγάλο ταλέντο της, διακρινόταν και για την ειλικρινή κοινωνική της ευαισθησία. «Μας έλειψε και θα μας λείψει το μεταδοτικό της χαμόγελο», είπε η Ιταλίδα ηθοποιός Μαρίζα Λαουρίτο.

«Τελικά δεν ήταν μόνο ηθοποιός. Είχε και ένα άλλο χάρισμα: στην πραγματικότητα ήταν και σκηνοθέτις των έργων στα οποία έπαιζε», πρόσθεσε η συγγραφέας Ντάτσια Μαραϊνι. Το δημαρχιακό μέγαρο της Αιώνιας Πόλης επισκέφθηκε και ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

«Ήταν μια μεγάλη καλλιτέχνιδα, χάνουμε παρά πολλούς άξιους ανθρώπους», δήλωσε ο Τζανίνι.

Σήμερα νιώθουμε μια ξεκάθαρη αίσθηση ορφάνιας. Παρά την μεγάλη της καριέρα, η Μόνικα ήταν μια απλή γυναίκα και πνευματώδης. Της άρεσε να μαγειρεύει και να παίζει χαρτιά με τους φίλους της» είπε ο ιερέας Βάλτερ Ινσέρο.

«Με τον σύζυγό της, Ρομπέρτο Ρούσο, έζησαν μια ιστορία αγάπης, πενήντα ολόκληρων ετών. Όταν τα λόγια τελείωσαν, άρχισαν να επικοινωνούν μόνον με το βλέμμα», έγραψε  ο ιταλικός Τύπος το Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com