Τέμπη: «Δεν υπάρχει έγκλημα, αλλά δυστύχημα» – Χαρακτήρισε Τραμπ τον Κασσελάκη ο Γεωργιάδης

Στην τραγωδία των Τεμπών αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει έγκλημα στα Τέμπη αλλά δυστύχημα».

by Times Newsroom

«Δεν υπάρχει έγκλημα στα Τέμπη αλλά δυστύχημα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του, σημειώνοντας πως «περιμένουμε η δικαιοσύνη να βρει τους ενόχους και να επιβάλει ποινές».

Σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός σχολίασε στον Realfm 97,8 πως: «εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Εφόσον καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο κ. Ανδρουλάκης, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Θα μιλήσει ο πρωθυπουργός όπως πρέπει και θα λεχθούν όλα όπως πρέπει, στον χώρο που πρέπει, στη Βουλή των Ελλήνων».

Τέμπη: «Για ποιο λόγο να το κάνει αυτό η κυβέρνηση;»

Σχολιάζοντας την «μονταρισμένη συνομιλία» του σταθμάρχη, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε: «για ποιο λόγο να κάνει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση; Ο σταθμάρχης από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι φταίει και ότι έκανε λάθος, άρα τι να κάνει η μονταζιέρα σε αυτό;».

Στη συνέχεια σχολίασε πως «η ΕΡΤ την επομένη που κυκλοφόρησε το ηχητικό έπαιξε το πλήρες ηχητικό δηλώνοντας ότι αυτό που παίζει στα ΜΜΕ δεν είναι το ολόκληρο καθώς υπάρχει και άλλος συνομιλητής. Είναι δυνατόν η κυβέρνηση σε ένα είδος παρακράτους να κάνει ‘’κοπτοραπτική’’ και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση να παίξει το ολόκληρο; Από την ώρα που το ίδιο το δημοσίευμα παραδέχεται ότι η Δικαιοσύνη έχει λάβει το πλήρες ηχητικό, η δικαστική έρευνα γίνεται όχι με την «κοπτοραπτική» αλλά με το πλήρες ηχητικό».

«Η αντιπολίτευση έβγαλε μπροστά τους γονείς των θυμάτων»

Συνεχίζοντας για την υπόθεση των Τεμπών, ο κ.  Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «η υπόθεση είναι πολύ απλή και ανθρώπινη. Όλοι μας μπροστά στην εικόνα του δυστυχήματος και των παιδιών που σκοτώθηκαν και κάηκαν ζωντανά, πάθαμε σοκ. Όλοι σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαν να είναι και τα δικά μας παιδιά στο συγκεκριμένο τρένο. Σκεφτόμενοι όλοι αυτή τη φοβερή τραγωδία, μπροστά στον πόνο, στα δάκρυα και την οργή των γονέων, ανθρώπινα σκύβαμε το κεφάλι. Τι να πεις στην κυρία που έχασε την κόρη της; Σκύβουμε το κεφάλι και δεν μπορείς να πεις τίποτα. Εμείς δεν λέγαμε τίποτα από τον πόνο που βλέπαμε και τον σεβασμό στον πόνο αυτών των ανθρώπων. Η αντιπολίτευση έβγαλε μπροστά τους γονείς».

«Δεν υπάρχει έγκλημα αλλά δυστύχημα»

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «δεν υπάρχει έγκλημα στα Τέμπη, αλλά δυστύχημα. Το έγκλημα προϋποθέτει ότι κάποιος έχει δόλο, ότι κάποιος θέλει να γίνει αυτή η σύγκρουση. Κανείς δεν ήθελε να γίνει αυτή η σύγκρουση». Πρόσθεσε ότι «όταν ο εισαγγελέας στη δίκη για το Μάτι έκανε κατηγορητήριο λέγοντας ότι οι άνθρωποι θα είχαν σωθεί αν είχε λειτουργήσει το 112 υπήρχε ερώτημα στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί κύριοι δεν κάνατε το 112 και κάηκαν 107 άνθρωποι;».

Ακόμη, παραδέχτηκε πως «ήταν λάθος η διαχείρισή μας. Ήταν πολύ φοβική, έδωσε περιθώριο στο ψέμα να καλύψει την αλήθεια». Ο ίδιος είπε ότι «τη δική μας σιωπή λόγω του πόνου των γονέων η κοινή γνώμη την εξέλαβε ως τεκμήριο ενοχής».

«Ο Κασσελάκης εξελίσσεται στον Έλληνα Τραμπ»

Αναφορικά με τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «ο κ. Κασσελάκης εξελίσσεται στον Έλληνα Τραμπ και αισθητικά και ως προς τις πολιτικές δηλώσεις. Υπάρχει ένα TikTok του κ. Κασσελάκη που χρησιμοποιεί μέσα στον στρατό. Ένας άνθρωπος που έχει πάει στρατό για 20 ημέρες μας το παίζει και κομάντο».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή