Θ. Χατζηπαντελής, καθηγητής ΑΠΘ: Άβατο υπάρχει μόνο στο Άγιο Όρος

Όλα τα πανεπιστήμια έχουν υπηρεσίες φύλαξης

by Times Newsroom

«Τα επεισόδια που βλέπουμε δεν είναι στο σύνολο του Αριστοτελείου, είναι σε μία συγκεκριμένη σχολή και για ένα συγκεκριμένο λόγο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής, καθηγητής στο ΑΠΘ, Μέλος της ΠΟΣΔΕΠ, και επισήμανε ότι δυστυχώς τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και καιρό δεν λύνονται.

Όσον αφορά την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων φοιτητών και αντιξιουσιαστών στο ΑΠΘ επισήμανε ότι «άβατο δεν υπάρχει πουθενά στην ελληνική επικράτεια, πλην του Αγίου Όρους που και εκεί θα πρέπει να παρέμβει η Ελληνική Πολιτεία γιατί συμβαίνει κάτι με τη Μονή Εσφιγμένου».

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι», ο κ. Χατζηπαντελής υποστήριξε ότι όπως αστυνομεύεται η πλατεία Συντάγματος πρέπει να αστυνομεύεται η Πλατεία Χημείου στο Αριστοτέλειο ή οι πλατείες στη Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και τη Πολυτεχνειούπολη. Αναφορικά με την αστυνόμευση των ΑΕΙ, τόνισε ότι δεν υπάρχουν άβατα στα Πανεπιστήμια. «Αυτό που λέγεται αυτοδιοίκητο δε σημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο είναι Κράτος. Το αυτοδιοίκητο αναφέρεται στο ότι το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να διορίσει κάποιον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο».

Όλα τα πανεπιστήμια έχουν υπηρεσίες φύλαξης

Μιλώντας στην ΕΡΤ το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού για τα επεισόδια στο ΑΠΘ και την καταστροφή της βιβλιοθήκης επισήμανε ότι αυτά συχνά γίνονται και από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο ίδιος τόνισε ότι «υπάρχει υπηρεσία φύλαξης στο Αριστοτέλειο», όπως ισχύει σε όλα τα Πανεπιστήμια. Αλλά όπως είπε στην ΕΡΤ, «μέσα σε ένα πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο φοιτητές και άλλοι άνθρωποι που τριγυρνάνε, υπάρχουν και παραβατικές συμπεριφορές. Τα επεισόδια που γίνονται στα Πανεπιστήμια, μη νομίζει κανείς ότι είναι πάρα πολλά. Ότι συμβαίνει γύρω μας στην πόλη, συμβαίνουν και στου Ζωγράφου», ανέφερε.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com