Θα γίνει δικαστική έρευνα για τις «τσάντες με λεφτά για το κόμμα»;

«Εφευγαν φάκελοι και τσάντες με λεφτά για το κόμμα». Αυτό κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, αυτά συνέβαιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την εποχή που έτρεχε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

by Times Newsroom
  • Γιάννης Τσαπρούνης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ -σύμφωνα πάντα με την κατάθεση- ήταν ο Νίκος Παππάς και ο Αρτέμης Αρτεμίου. Δύο «συνεργάτες» από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση και είχαν συνταξιδέψει στη Βενεζουέλα, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ελεύθερος Τύπος».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όμως, ποτέ δεν έγινε κάποια έρευνα για αυτά τα ταξίδια στη Βενεζουέλα. Σε αντίστοιχη έρευνα στην Ισπανία, είχε αποδειχθεί ότι πολιτικό ινστιτούτο των Podemos είχε χρηματοδοτηθεί με 7 εκατομμύρια ευρώ από το καθεστώς Τσάβες. Εδώ, δεν μάθαμε ποτέ ποιες ήταν οι «σχέσεις» Καράκας – ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΝ έγινε ποτέ κάποια έρευνα για τη «συνεργασία» του έμπειρου δικηγόρου με ειδικότητα στις off shores Αρτέμη Αρτεμίου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου.

ΤΩΡΑ που η γραμματέας του Καλογρίτσα κατέθεσε ότι «έφευγαν λεφτά για το κόμμα», θα γίνει κάποια έρευνα; Θα ανοίξει κάποιος φάκελος στη Δικαιοσύνη; Υπάρχει περίπτωση να μάθουμε ποτέ αν όλα όσα καταγγέλλονται ισχύουν; Κι αν ισχύουν, τότε ποιος έπαιρνε αυτά τα χρήματα; Και πού κατέληγαν;

ΠΡΙΝ από λίγα χρόνια ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη, είχε ομολογήσει ότι είχε λάβει χρήματα από τη Siemens, τα οποία κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Μια συγκλονιστική ομολογία. Ο ίδιος αθωώθηκε από τη Δικαιοσύνη, ενώ ποτέ δεν προχώρησε η έρευνα για το ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του, με «αρχηγό» τον Παύλο Πολάκη, μιλούν για «γαλάζιες ακρίδες» με αφορμή τις υποθέσεις Πάτση και Χειμάρα.

ΑΦΟΥ είναι τόσο… λαλίστατοι, μπορούν να πουν στους πολίτες τι έγιναν τα λεφτά που φέρεται να έδινε ο Καλογρίτσας στον ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος τα πήρε; Ας απαντήσει ο κ. Παππάς, όντως πήγαινε κάθε μέρα στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα; Κι αν ναι, για ποιο λόγο; Τι γύρευε κάθε λίγο και λιγάκι ο κ. Αρτεμίου στο Μαξίμου;

ΓΙΑΤΙ δεν αρκεί να ισχυρίζεται κανείς ότι έχει «ηθικό πλεονέκτημα». Το να το λέει δεν αποδεικνύει κάτι. Οι πράξεις μόνο το αποδεικνύουν. Και για να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά τα συριζαϊκά παραμύθια, η Δικαιοσύνη οφείλει να ελέγξει τα καταγγελλόμενα, όπως και το ρόλο Αρτεμίου στο «σύστημα» ΣΥΡΙΖΑ.

Αναδημοσίευση από: EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com