Θάνος Πλεύρης: Είμαστε με τον πολίτη, όχι με τις συντεχνίες

Το μήνυμα του υπουργού Υγείας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

by Times Newsroom

Ο υπουργός ΥγείαςΘάνος Πλεύρης, με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέρθηκε στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που «πέρασε» με 156 «ναι» το μεσημέρι της Παρασκευής (2/12).

«Τολμήσαμε να κάνουμε τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τον προσωπικό γιατρό και στη δευτεροβάθμια με το άνοιγμα του ΕΣΥ σε όλους τους γιατρούς. Αλλαγές που όλοι θέλαμε αλλά καθυστερούσαμε λόγω συντεχνιακών αντιδράσεων. Είμαστε με τον πολίτη όχι με τις συντεχνίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης στο μήνυμά του.

«Οι ασθενείς δεν θα πληρώνουν στο νοσοκομείο»

Νωρίτερα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής είπε μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει μια κομβική διαφορά, που στηρίζεται στο κομμάτι της αξιοπιστίας. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, ο κ. Τσίπρας μίλησε για αυξήσεις μισθών, όταν ως πρωθυπουργός δεν είχε δώσει «ούτε ένα σεντ», ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει, με το νομοσχέδιο, αύξηση 10%.

Αναφερόμενος στην κριτική για τη δυνατότητα πρόσληψης γιατρών στο ΕΣΥ με μερική απασχόληση, και τη δυνατότητα διεξαγωγής ιδιωτικού έργου σε γιατρούς του ΕΣΥ, είπε ότι οι ασθενείς δεν θα πληρώνουν στο νοσοκομείο, άσχετα αν ο γιατρός τους είναι ιδιώτης, μερικής ή πλήρους απασχόλησης.

Όσο για το επιχείρημα ότι μπορεί να υπάρχει μεταφορά ύλης, και ότι μπορεί το νομοσχέδιο να στρέφει τον πολίτη προς τον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι «υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες». Σημείωσε μάλιστα ότι δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε για την παρούσα κατάσταση. «Τώρα μήπως δεν προσπερνώνται οι σειρές τα χειρουργεία;

Δεν υπάρχουν έκτακτα περιστατικά που οποιαδήποτε διοίκηση δεν μπορεί εύκολα να ελέγξει αν είναι ή δεν είναι έκτακτα; Τα “βαλιτσάκια”, δεν έχετε ακούσει, που πηγαίνει ο άλλος και ξέρει ότι θα χειρουργηθεί;», αναρωτήθηκε ο υπουργός. Αυτή την κατάσταση, είπε ο κ. Πλεύρης, το νομοσχέδιο δεν έρχεται να τη νομιμοποιήσει. Έρχεται να την πατάξει. Διότι με τη λίστα των ηλεκτρονικών χειρουργείων, με την πλήρη παρακολούθηση στο ΕΣΥ, με συγκεκριμένους στόχους, που θα έχει ο γιατρός ώστε να μπορεί να κάνει ιδιωτικό έργο κ.λπ., «θα ωφελείται αυτός που δεν έχει δυνατότητα να πάει να πληρώσει, είτε στο απογευματινό ιατρείο είτε στο απογευματινό χειρουργείο, είτε στην ιδιωτική κλινική απευθείας είτε στον ιδιώτη γιατρό απέξω. Διότι θα υπάρχει ομαλή λειτουργία όλου του συστήματος» είπε ο κ, Πλεύρης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή