«The Handmaid’s Tale»: 130 χιλιάδες δολάρια για το μοναδικό αντίγραφο βιβλίου που δεν καίγεται

Το βιβλίο 384 σελίδων αποτελείται κυρίως από Cinefoil, ένα ειδικά επεξεργασμένο προϊόν αλουμινίου.

by Times Newsroom

Ένα ειδικό, ανθεκτικό στη φωτιά, αντίτυπο του βιβλίου «The Handmaid’s Tale» της Μάργκαρετ Άτγουντ πωλήθηκε σε δημοπρασία από τον Sotheby’s έναντι 130.000 δολαρίων.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στις προσπάθειες καταπολέμησης της απαγόρευσης βιβλίων που καταβάλλει ο PEN America, οργανισμός που δραστηριοποιείται για την υπεράσπιση ελευθερίας της έκφρασης στις ΗΠΑ και παγκοσμίως μέσω της προώθησης της λογοτεχνίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το βιβλίο 384 σελίδων αποτελείται κυρίως από Cinefoil, ένα ειδικά επεξεργασμένο προϊόν αλουμινίου.

Το μοναδικό αντίτυπο της ειδικής έκδοσης του «The Handmaid’s Tale» δημιουργήθηκε στο Τορόντο από το ατελιέ γραφικών τεχνών και βιβλιοδεσίας The Gas Company Inc και το δημιουργικό στούντιο Rethink.

Σε διαφημιστικό βίντεο για τη δημοπρασία, η 82χρονη Καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να κάψει το βιβλίο με φλογοβόλο.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα προσπαθούσα να κάψω ένα από τα βιβλία μου… και θα αποτύχαινα» ανέφερε η Μάργκαρετ Άτγουντ σε δήλωσή της. «Το “The Handmaid’s Tale” έχει απαγορευτεί πολλές φορές, άλλοτε από χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία την εποχή του Σαλαζάρ και των Φρανκιστών, άλλοτε από σχολικές επιτροπές, άλλοτε από βιβλιοθήκες».

Οι προσπάθειες απαγόρευσης βιβλίων από σχολεία και βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν πέρυσι. Μεταξύ των ευρημάτων στην πρόσφατη έκθεση «Banned In The U.S.A.» (Απαγορευμένα στις ΗΠΑ), η PEN America είπε ότι καταγράφηκαν περισσότερες από 1.586 περιπτώσεις βιβλίων το 2021 «σε 86 σχολικές περιφέρειες σε 26 πολιτείες».

Το «The Handmaid’s Tale», που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1985, είναι ένα δυστοπικό μυθιστόρημα για μια σκληρή πατριαρχία γνωστή ως Δημοκρατία της Γαλαάδ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com