The Times: Η Ελλάδα «κέρδισε» τους Βρετανούς φέτος το καλοκαίρι – Πιο δημοφιλής από την Ιταλία

Πόσοι Βρετανοί επέλεξαν την Ελλάδα και πόσοι την Ιταλία

by Times Newsroom

Πιο δημοφιλής για τους Βρετανούς τουρίστες είναι φέτος η Ελλάδα από την Ιταλία σύμφωνα με άρθρο των The Times, οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά στην εκτόξευση της δημοτικότητας της χώρα μας αυτό το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρουν οι The Times, τα νέα στοιχεία από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) αποκαλύπτουν ότι 1,33 εκατομμύρια Βρετανοί επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους τον Ιούλιο, με την Ελλάδα να έρχεται δεύτερη μόνο μετά την Ισπανία, η οποία είναι μακράν ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

1,33 εκατομμύρια Βρετανοί στην Ελλάδα

Η Ελλάδα σημείωσε επίσης τη μικρότερη πτώση στις αφίξεις σε σύγκριση με το 2019, το τελευταίο «κανονικό» καλοκαίρι προτού η πανδημία κλείσει τα διεθνή ταξίδια, όταν την επισκέφθηκαν 1,36 εκατομμύρια Βρετανοί.

Η Ελλάδα ξεπέρασε και τη Γαλλία

Αντίθετα, 979.702 Βρετανοί κατευθύνθηκαν στην Ιταλία τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, από 1,70 εκατομμύρια το 2019. Η Ελλάδα ξεπέρασε και τη Γαλλία, η οποία κατέγραψε 809.476 αφίξεις με αεροπλάνα, από 1,36 εκατομμύρια πριν από την πανδημία.

Κινητήριος δύναμη

Το άρθρο επισημαίνει πως οι επαγγελματίες της βιομηχανίας τονίζουν τον επιτυχημένο χειρισμό της πανδημίας από την Ελλάδα καθώς και την επιθυμία της να προστατεύσει την τουριστική της βιομηχανία ως κινητήριες δυνάμεις πίσω από την επιτυχία της.

Ο Noel Josephides, πρόεδρος της Sunvil Holidays και διευθυντής της Ένωσης Ανεξάρτητων Tour Operators, δήλωσε ότι η Ελλάδα «χειρίστηκε εξαιρετικά καλά την πανδημία», συμπεριλαμβανομένης της προτεραιότητας που δόθηκε στους ανθρώπους που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο για το εμβόλιο. «Η ζήτηση για την Ελλάδα συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και οι αυξήσεις των τιμών ήταν αμελητέες, επομένως ο προορισμός προσφέρει πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Όλα αυτά τα βασικά, πολύ θετικά, σημεία έχουν τροφοδοτήσει τις στατιστικές της CAA».

Πηγή: in.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή