Θέατρο Τέχνης: Έκλεψαν την προτομή του Καρόλου Κουν

Άγνωστοι έκλεψαν την προτομή του Καρόλου Κουν από την είσοδο του Υπογείου του Θεάτρου Τέχνης, εντός της Στοάς του Βιβλίου, στην οδό Πεσμαζόγλου 5.

by Times Newsroom

Η προτομή, βρισκόταν στον χώρο δίπλα στο ταμείο και φιλοτεχνήθηκε από τον Χρήστο Καπράλο, έναν από τους πιο σπουδαίους Έλληνες γλύπτες του 20ού αιώνα. Ο Κάρολος Κουν αποτυπώνεται στην προτομή σε ώριμη ηλικία. Το κεφάλι του είχε ελαφρά κλίση και στα χείλη του σχηματιζόταν ένα μειδίαμα.

Πρόκειται για ένα έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες του 20ού αιώνα, του Χρήστου Καπράλου. Ήταν κατασκευασμένη από Ορείχαλκο και αναπαριστούσε τον Κάρολο Κουν σε ώριμη ηλικία, με το κεφάλι ελαφρά στραμμένο και ένα ελαφρό μειδίαμα. Στην πρόσοψη της βάσης η εγχάρακτη επιγραφή ανέφερε: «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ 1908 – 1987»

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη δήλωσε στο Mega ότι δεν έγινε διάρρηξη.

«Δεν υπήρχε διάρρηξη. Το έργο είναι ιστορικής αξίας. Έχουμε καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία» επισήμανε, αρχικά, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Και συνέχισε: «Τα τρία τελευταία χρόνια, η Στοά του Βιβλίου έχει ερημώσει, εξαιτίας των εργασιών που ετοιμάζονται να γίνουν. Η πόρτα κλείνει το βράδυ, αλλά το πρωί που ανοίγει, υπάρχει φύλακας. Κάμερα μέσα στον χώρο δεν υπάρχει. Ίσως να έχει καταγραφεί κάτι από τις κάμερες της τράπεζας που είναι απέναντι. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί η προτομή, θα την αντικαταστήσουμε».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com