Θεματικά εργαστήρια για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων από το ΠΙΟΠ

by Times Newsroom

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει θεματικά εργαστήρια για ενήλικες, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Αναλυτικότερα:

 «Τι μπορεί να βρει κανείς σε ένα Αρχείο, άραγε;»  (ώρα 17:15)
Στο εργαστήρι, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με την έννοια του αρχείου, τον ρόλο και τους χώρους ενός αρχειακού φορέα, με την καθοδήγηση της Ελένης Μπενέκη. Εξετάζοντας αρχεία επιχειρήσεων και κρατικών οργανισμών που διατηρεί το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, θα ανακαλύψουν αρχειακά τεκμήρια που, με τρόπο μη αναμενόμενο, «ανασυγκροτούν» προσωπικές ιστορίες πρωταγωνιστών του παρελθόντος. Στη συνέχεια, θα κληθούν να συμπληρώσουν αυτά τα σπαράγματα ιστοριών με άλλες πηγές ή/και τη φαντασία τους.

 «Αρχειο_θήκες»  (ώρα 18:30)
Με την καθοδήγηση της συντηρήτριας χαρτιού, Ιφιγένειας Λελοβίτη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους που απειλούν τα πολύτιμα έγγραφα και τις αγαπημένες φωτογραφίες τους. Στη συνέχεια, θα δοκιμάσουν απλούς, αλλά και πιο ευφάνταστους τρόπους κατασκευής θηκών για τη φύλαξή τους.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτέρα-Παρασκευή (10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος
Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com