Θεοδωρικάκος για fake news: Δεν θα επιστρέψουμε σε ανεύθυνες ομάδες να αναστατώσουν την κοινωνία

«Όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη»

by Times Newsroom 1

Για την απόφασή του να δώσει εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ερευνήσει σελίδες που προωθούν fake news για τον κορονοϊό και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία τοποθετήθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι «δε θα επιστρέψουμε σε ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση, τον παραλογισμό ή κάθε είδους ιδιοτέλεια να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία», υπογραμμίζοντας ότι «όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Θεοδωρικάκου:

«Έδωσα εντολή στον επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να συγκεντρώσει από το διαδίκτυο και τα social media όλα τα στοιχεία που αφορούν σε δράσεις παρακίνησης των πολιτών, εναντία στη δημοσία υγεία, τη δημοσία ασφάλεια και το κράτος.

Η χώρα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, με ασφάλεια, με ενότητα και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε διάφορες ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση και τον παραλογισμό ή και κάθε είδους ιδιοτέλεια, να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία.

Όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη.

Και η ενημέρωση που έχω είναι ότι μετά την ανακοίνωση μας υπάρχουν πολλοί πολίτες που συμβάλλουν στην ανάδειξη τέτοιων περιπτώσεων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή