Θεοδωρικάκος για πορείες: Δεν γίνεται 100-200 άνθρωποι να εμποδίζουν τη λειτουργία μιας πόλης

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτούς που θέλουν να διαδηλώσουν με τον όρο ότι δεν θα παρενοχλείται η λειτουργία της πόλης»

by Times Newsroom 1

«Δεν μπορούν να κλείνουν όλο τον δρόμο, εκατό -διακόσιοι άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας ή οπουδήποτε αλλού», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος ειδικά στη χθεσινή πορεία, που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτούς που θέλουν να διαδηλώσουν με τον όρο ότι δεν θα παρενοχλείται η λειτουργία της πόλης», συμπλήρωσε ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9.

Ανέφερε ακόμη ότι «Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Διότι εάν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, μετά ο καθένας, αφού έχει τη δυνατότητα να μην εφαρμόζει τους νόμους, πηγαίνουμε στο ποιος είναι πιο ισχυρός για να μην εφαρμόζει το νόμο. Αυτό δεν είναι δίκαιο και δεν είναι σωστό».

«Στη δημοκρατική οργανωμένη κοινωνία», υπογράμμισε, «και πολιτεία οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ο νόμος λέει, και παρά πολύ σωστά, ότι υπάρχει, το Σύνταγμα το λέει πριν από το νόμο, υπάρχει το δικαίωμα των διαδηλώσεων. Καθένας μπορεί ελεύθερα να κάνει διαδηλώσεις, χωρίς όμως να δημιουργεί πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο».

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα απαγόρευσης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους που θέλουν να διαδηλώσουν για ό,τι νομίζουν, είμαστε δημοκρατική χώρα, απλώς η αστυνομία θα πρέπει να φροντίζει την τήρηση του νόμου, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να παρενοχλείται η λειτουργία της πόλης, δεν μπορεί να κλείνει η πόλη από εκατό και διακόσιους ανθρώπους, οι οποίοι ναι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώσουν αλλά σε ένα σχήμα του πεζοδρομίου ή του δρόμου, ανάλογα με το πόσοι είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ζήτησε δε και την υποστήριξη του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων λέγοντας πως «Δεν είναι θέματα αυτά για αντιπολίτευση. Η δημοκρατία έχει ανάγκη από τάξη, ασφάλεια, γιατί αυτά είναι και οι εγγυητές και της ελευθερίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή