Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε εμφύλιο, η ΝΔ μοναδική θετική κυβερνητική πρόταση για τη χώρα

Εξτρεμιστική, φασιστικής νοοτροπίας έμπνευσης που προσβάλλει κατά της δημοκρατίας και της χώρας, χαρακτήρισε την ανάρτηση Πολάκη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, στην τηλεοπτική εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλου, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση κάθε πολίτη, κάθε πολιτικού κόμματος και κάθε πολιτικού ηγέτη να καταδικάσει εμπράκτως αυτήν την αντίληψη.

by Times Newsroom

«Δεν μπορεί όποιος δεν μας αρέσει να λέμε ότι πρέπει να πάψει να υπάρχει. Εκπροσωπεί μια βαθιά ολοκληρωτική αντίληψη, διχαστική. Παραπέμπει σε πολλά, πολλά χρόνια πίσω, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος», είπε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το πρόβλημα ουσιαστικά είναι αν αυτή η αντίληψη έχει ή δεν έχει ξεριζωθεί από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, που θυμίζει το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και να υιοθετηθεί η αντίληψη ότι θεσμικές αποφάσεις, όπως αυτές των δικαστηρίων πρέπει να γίνονται αποδεκτές είτε είναι είτε δεν είναι αρεστές.

Εκτίμηση του κ. Θεοδωρικάκου είναι ότι η εξέλιξη αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ μεταβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δεδομένα των εκλογών, γιατί από τη μια υπάρχει η υπεύθυνη και σοβαρή πρόταση της ΝΔ που αποτελεί εγγύηση σταθερότητας για τη χώρα, για την ανάπτυξη και τη δικαιοσύνη για τους πολίτες και από την άλλη υπάρχει μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει πρόταση εξουσίας. Και λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές είναι παραδομένη σε ένα εσωκομματικό εμφύλιο.

Σε ερώτηση αν μια διαγραφή Πολάκη, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Θέλω να είμαι δίκαιος. Η ζωή θα δείξει». Σημειώνοντας ότι επί τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κοίταξε τον εαυτό του στον καθρέφτη και να αναγνωρίσει τα λάθη του για να τα διορθώσει. «Δεν θέλησε να αποτινάξει από πάνω του τις αντιλήψεις αυτές που με τον πιο οξύ, επιθετικό και φασίζοντα τρόπο, περιέγραψε ο κ. Πολάκης. Και το κάνει λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Άρα και η αξιοπιστία της πράξης μπαίνει σε ερωτηματικό και η αποτελεσματικότητά της, καθόσον πιστεύω ότι είναι και πολλοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν τέτοιου είδους αντιλήψεις. Ο κ. Πολάκης δεν ήταν και δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο σ’ αυτόν τον χώρο, όχι γιατί το πιστεύουμε εμείς, αλλά γιατί του επετράπη μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ να έχει έναν πολύ ισχυρό ρόλο. Του επετράπη να χαρακτηρίζει με τους δικούς του οξείς τόνους συνολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επομένως υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, αρκετά μεγάλο πρόβλημα εσωτερικό στην αξιωματική αντιπολίτευση».

Και ο Υπουργός πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να λέει ένας βουλευτής, που έχει διατελέσει και υπουργός, τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς, θα σας φτιάξουμε 500 δικούς μας δικαστές να έρχονται να δικάζουν. Αυτό είναι φασισμός. Αυτό είναι κατάργηση της δημοκρατίας. Αυτή είναι μια πρωτοφανής, ολοκληρωτική αντίληψη, η οποία δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή από τον ελληνικό λαό και από το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Ερωτηθείς για τον Φράχτη στον Έβρο ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το βλέμμα μας βρίσκεται μονίμως στα ελληνικά σύνορα και για την περαιτέρω θωράκισή τους εντός της εβδομάδας υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή 35 χιλιομέτρων ακόμα Φράχτη, ο οποίος έχει αποδειχθεί ως το καλύτερο μέσον αποτροπής των παράνομων μεταναστών. Σημείωσε ότι τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, μέσα στο καταχείμωνο, περί τους 10.000 παράνομους μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα. Το νέο τμήμα του Φράχτη θα ολοκληρωθεί εντός 10 μηνών και θα στοιχίσει 100 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα υπάρχουν στον ελληνικό προϋπολογισμό, αλλά, όπως τόνισε, ο πρωθυπουργός καταβάλλει προσπάθειες για συμμετοχή της ΕΕ στην ολοκλήρωση του Φράχτη, μιας και τα ελληνικά σύνορα αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της ελληνικής συνοριοφυλακής, επισημαίνοντας ότι τηρεί το Διεθνές Δίκαιο και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που Έλληνες αστυνομικοί έσωσαν μέσα από τα παγωμένα νερά του Έβρου δυστυχισμένους μετανάστες που ακόμα και σήμερα εργαλειοποιεί η Τουρκία.

Αναφερόμενος σε ζητήματα αστυνόμευσης είπε ότι αποτέλεσμα της τοποθέτησης 600 επί πλέον Ειδικών Φρουρών στην Αττική είναι 70 περισσότερες περιπολίες σε καθημερινή βάση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή