Θεοδωρικάκος: Περισσότερα γραφεία αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας – Τι λέει για τον βιασμό της 24χρονης

«Οι νόμοι ισχύουν για όλους και δεν μας ενδιαφέρει ποια είναι η θέση τους μέσα στο δημόσιο βίο, ή ποια είναι οικονομική κατάστασή τους»

by Times Newsroom

Την αύξηση των γραφείων αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας, καθώς τα φαινόμενα έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα σήμερα, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στον καταγγελόμενο βιασμό της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, οι νόμοι ισχύουν για όλους τους ανθρώπους και δεν μας ενδιαφέρει ποια είναι η θέση τους μέσα στο δημόσιο βίο, ή ποια είναι οικονομική κατάστασή τους», τόνισε ο υπουργός στο ραδιόφωνο Real fm, μιλώντας για το ζήτημα που έχει βρεθεί στην κορυφή της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες.

Και πρόσθεσε: «Επίσης, η εικόνα που θα σας πω ότι έχω για την αστυνομία, είναι ότι έχει κάνει με επαγγελματισμό τη δουλειά της. Κάνουμε τα πάντα και να μη συγκαλύπτεται τίποτε από μία υπόθεση, άλλο τόσο σπουδαίο είναι, να μη γινόμαστε δικαστές εμείς οι ίδιοι, οι τρίτοι. Η υπόθεση, με όλα τα στοιχεία, με όλα τα δεδομένα, με όλα τα αποτελέσματα των ερευνών, έχει διαβιβαστεί στην Δικαιοσύνη.

Ήμουν μέχρι χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και ρώτησα αν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έχουν γίνει στην κοπέλα. Θέλω να σημειώσω ότι εξετάσεις αυτές γίνονται από εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και η απάντηση που έχω λάβει από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης είναι ότι δεν έχουν έρθει».

Έκκληση στις γυναίκες να καταγγέλλουν τα βίαια περιστατικά

Για τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, ο υπουργός ανέφερε: «Πιστεύω ότι έχει παίξει ρόλο η πανδημία, διότι ο εγκλεισμός για πολλούς μήνες των ανθρώπων μέσα στο σπίτι, ασφαλώς δημιουργεί πρόσθετες προϋποθέσεις για διενέξεις και μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Δικός μας στόχος είναι να ενημερώσουμε τις γυναίκες – και αναφέρομαι στις γυναίκες, γιατί κυρίως εκείνες είναι τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, όχι αποκλειστικά όμως, γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι άντρες πέφτουν θύματα.

Τις καλούμε να απευθύνονται στην αστυνομία και να καταγγέλλουν βίαια περιστατικά. Για αυτό το σκοπό πρόκειται να αυξήσουμε τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Επίσης, αυξάνουμε σταθερά και μεθοδικά τη συνεργασία μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτό τον τομέα, διότι πάρα πολλοί άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά στους δήμους, στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων».

Μέχρι στιγμής λειτουργούν έξι γραφεία ενδοοικογενεικής βίας, 5 στην Αττική και ένα στην Θεσσαλονίκη, το οποίο επισκέφθηκε χτες ο κ. Θεοδωρικάκος και όπως είπε, έχει πολλή δουλειά: «Μόνο να καταλάβετε ότι σε τέσσερις μήνες ασχολήθηκε με 180 τέτοιες υποθέσεις, ενώ σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης στο ίδιο διάστημα, είχαν 1000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ένας ακόμη κρίσιμος τομέας είναι η οικογένεια, δηλαδή το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, πώς μεγαλώνουμε τα αγόρια και τα κορίτσια μας, εάν τους δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να σέβονται, να αγαπούν, να δημιουργούν καθαρές, ειλικρινείς φιλικές σχέσεις και όχι σχέσεις, οι οποίες καταλήγουν στη βία και σε πολύ άσχημες καταστάσεις», υπογράμμισε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος, στην συνέντευξη του, αναφέρθηκε, γενικότερα, στην εγκληματικότητα, για την οποία είπε ότι το τελευταίο πεντάμηνο παρατηρείται κάμψη 20% με 25%, καθώς και στην ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, την οποία χαρακτήρισε απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com