Θεοδωρικάκος: «Σοκαρίστηκα όταν είδα νεαρούς να χαιρετούν ναζιστικά»

Δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη ξανά ναζιστικών δολοφονικών σχηματισμών όπως ήταν η Χρυσή Αυγή

by Times Newsroom 1

Το μήνυμα είναι να υπάρχει ασφάλεια στην κοινωνία. Το σύνολο των αστυνομικών που αποφοιτούν από την Σχολή και ορκίζονται την Κυριακή, καθώς και δόκιμοι, 1.026 συνολικά, θα διατεθούν στην Αττική, ενώ από την 1η Νοεμβρίου 100 στελεχωμένα περιπολικά θα βρίσκονται στους δρόμους, από τα μεσάνυχτα έως τις 6:00 το πρωί, όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το 70% της εγκληματικότητας είναι στην Αττική αλλά στο λεκανοπέδιο υπάρχει μόλις το 30% των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ανέφερε, πως κανένα είδος βίας δεν είναι ανεκτό, ενώ επισήμανε, πως μια οργανωμένη Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις αποτελεσματικά. Σημείωσε, μάλιστα, πως η ΕΛ.ΑΣ αντέδρασε έγκαιρα στα επεισόδια.

Επίσης, ο κ.Θεοδωρικάκος επισήμανε, πως δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη ξανά ναζιστικών δολοφονικών σχηματισμών όπως ήταν η Χρυσή Αυγή, ενώ επισήμανε, πως είναι ολοφάνερο ότι στα συγκεκριμένα σχολεία όσοι προέβησαν στις βίαιες αυτές πράξεις προέρχονται από αυτό τον χώρο. «Η Αστυνομία έδρασε με αποτελεσματικότητα και συντονισμένο σχέδιο που είχε ως στόχο να αποφευχθούν τα επεισόδια. Αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι μέσα στο σχολείο υπήρχαν κοκτέιλ μολότοφ από ακροδεξιούς μαθητές», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως σοκαρίστηκε όταν είδε νεαρούς να χαιρετούν ναζιστικά.

Όσον αφορά την κριτική της αντιπολίτευσης, ο υπουργός υπογράμμισε, πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που συνέλαβε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς και ότι επί ΝΔ ολοκληρώθηκε η δίκη και καταδικάστηκαν όσοι ήταν επικεφαλής αυτής της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης. Ο υπουργός είπε ακόμη πως είναι ανεδαφική η κριτική της αντιπολίτευσης.

Σχετικά με τις δικογραφίες για ιστοσελίδες και fake news αντιεμβολιαστών που παρακινούν σε ανυπακοή κατά των μέτρων της πανδημίας, ο κ.Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι αυτό που ερευνάται για δέκα υποθέσεις αφορά περιπτώσεις που εξελίσσεται απάτη και ολοφάνερη διασπορά ψευδών ειδήσεων με ανθρώπους που στο πλαίσιο της ακραίας συνωμοσιολογίας τους επιτίθενται στην κυβέρνηση και το κράτος.

Στους δρόμους 100 περιπολικά και 1.026 αστυνομικοί

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην Αττική με τη διάθεση 1.026 ανδρών και γυναικών στο λεκανοπέδιο σημειώνοντας πως το μήνυμα είναι να υπάρχει ασφάλεια στην κοινωνία.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, το 70% της εγκληματικότητας βρίσκεται στην Αττική αλλά στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μόλις το 30% των δυνάμεων της αστυνομίας.

Παράλληλα, δήλωσε πως από 1η Νοεμβρίου 100 περιπολικά κάθε νύχτα θα βρίσκονται στον δρόμο. Συγκεκριμένα, είπε η διάθεση των 1.026 αυτών ατόμων σε όλα τα αστυνομικά τμήματα θα δώσει την δυνατότητα να υπάρχουν 100 στελεχωμένα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ στις γειτονιές όλων των αστυνομικών τμημάτων κάθε βράδυ από τις 12 την νύχτα έως τις 6 το πρωί.

Τι ερευνάται σε 10 υποθέσεις σχετικά με απάτες αντιεμβολιαστών

Αναφορικά με τις δικογραφίες για ιστοσελίδες και fake news αντιεμβολιαστών είπε για 10 υποθέσεις υπάρχει έρευνα για περιπτώσεις που εξελίσσεται απάτη και ολοφάνερη διασπορά ψευδών ειδήσεων με ανθρώπους που στο πλαίσιο της ακραίας συνωμοσιολογίας τους επιτίθενται στην κυβέρνηση και το κράτος θεωρώντας ότι η διαδικασία του εμβολιασμού είναι εσχάτη προδοσία για την πατρίδα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή