«Θες να φύγεις από το πατρικό σου;» – Συνεχίζεται η καμπάνια «Χάου Του» του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιες είναι οι προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στέγη και το εισόδημα των νέων της χώρας.

by Times Newsroom

Το πρόβλημα της στέγης σε συνάρτηση και με τα εισοδήματα των νέων, θέτει ο Αλέξης Τσίπρας με το πρώτο βίντεο της καμπάνιας «Χάου Του» και τίτλο: «πώς να φύγεις από το πατρικό», που «ανέβασε» στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για την οποία ο πρόεδρος του κόμματος είχε προϊδεάσει με σχετικό βίντεο «teaser» την πρωτοχρονιά, απευθύνεται στους νέους και τις νέες 17-24 ετών.

«Θες να φύγεις από το πατρικό σου; Τα πράγματα είναι πολύ εύκολα… ή μήπως όχι;» γράφει στην ανάρτησή του ο Αλ. Τσίπρας συνοδεύοντας το σημερινό θεματικό βίντεο, το οποίο έχει στόχο να αναδείξει την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στέγη και το εισόδημα των νέων της χώρας.

Αιχμή του δόρατος της πρότασης, όπως επισημαίνουν κομματικές πηγές, είναι η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, «αλλά πλέον εν μέσω πληθωριστικής κρίσης και η υιοθέτηση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, επομένως για το τρέχον έτος με πληθωρισμό 10% ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 880 ευρώ». Επιπλέον: «Κατάργηση νόμων Χατζηδάκη. Διπλασιασμός επιδότησης ενοικίου για νέους και νέα ζευγάρια από 24 μέχρι 44 ετών: 140Euro/μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 280Euro/μήνα για ζευγάρι με ένα παιδί, 350Euro/μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά. Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων. Έλεγχος και κανόνες στο Airbnb. Δημιουργία τράπεζας στέγης από υπάρχοντα διαμερίσματα και κατοικίες ώστε να διατεθούν κατά προτεραιότητα σε νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η συμμετοχή των νέων στην κάλπη των επερχόμενων εκλογών είναι κομβικής σημασίας και αποτελεί στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί και να συναντηθεί προεκλογικά και στην κάλπη με τα νεανικά ακροατήρια, όπου -όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προβάδισμα και επιδιώκει να το διευρύνει. Προς αυτή την κατεύθυνση, εκτός από τις ψηφιακές καμπάνιες ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προετοιμάζει και άλλες πρωτοβουλίες, όπως προαναγγέλλουν οι ίδιες πηγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή