Θεσσαλονίκη, η οικονομική «πρωτεύουσα» της ΝΑ Ευρώπης

by Times Newsroom

Θεσσαλονίκη, η οικονομική “πρωτεύουσα” της ΝΑ Ευρώπης

Οι προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης της Βορείου Ελλάδος
στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών –  Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν την συζήτηση με εγγραφή εδώ

Η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να μεταμορφωθεί σε οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης, με το κατάλληλο μείγμα αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η πρόκληση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί με στυλοβάτη τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις παρουσιάσεις και τοποθετήσεις των πλέον αρμόδιων και ειδικών στα πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαΐου, 2021 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τις προοπτικές ανάπτυξης στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη θα αναλύσει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, με την συνεισφορά του Δημάρχου Μαρώνειας – Σαπών, Κωνσταντίνου Χαριτόπουλου ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, θα αναφερθεί στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του λιμανιού στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και στη συμβολή του στην ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτόν τον οικονομικό και γεωπολιτικής σημασίας μετασχηματισμό, ο ρόλος της Θεσσαλονίκης είναι κρίσιμος, αφού μπορεί να μετατραπεί σε επιχειρηματικό και επενδυτικό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Προϋπόθεση αποτελεί ο μετασχηματισμός της ίδιας της συμπρωτεύουσας σε οικονομικό πρωταγωνιστή της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου.

Το πέρασμα της Βορείου Ελλάδος στη νέα εποχή αποτελεί πρόκληση, η οποία είναι παράλληλα και επιτεύξιμη, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη. Για τον ιδιαίτερο και ζωτικής σημασίας ρόλο της Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο Δήμαρχός της, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι μεταφορές στην ανάπτυξη μιας περιοχής αποτελούν το θεμέλιο λίθο, όπως θα εξηγήσουν ο Νικόλαος Ταχιάος, Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, και ο Αθανάσιος Λιάγκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, οι υποδομές και όλες οι υποστηρικτικές δραστηριότητες προς την επιχειρηματικότητα θα πρέπει να ενταχθούν στην καρδιά του σχεδιασμού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (HELEXPO), Αναστάσιο Τζήκα, και τον Βασίλη Καφάτο, Partner, Clients & Industries Leader, Deloitte Ελλάδος.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 6ήμερο Φόρουμ Μαΐου, καθώς και τις 800 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή