Θόδωρος Δασκαλάκης | Lasciatemi cantare | αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου»

«Ζωγραφική σημαίνει άθικτος κόσμος σε σπασμένα τζάμια»

by Times Newsroom

Η αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου», παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Θόδωρου Δασκαλάκη με τίτλο Lasciatemi Cantare.

Η έκθεση αποτελείται αποκλειστικά από έργα που εγκαινιάζουν έναν καινούριο κύκλο δημιουργίας του καλλιτέχνη,  που συνδιαλέγεται αδιάλειπτα με την ιστορία –της τέχνης, του ανθρώπου και της φύσης- αποτυπώνοντας όλα τα στάδια ενός σχεδόν αδύνατου εγχειρήματος. Σκοπός του νέου αυτού κύκλου έργων είναι να ανακαλύψει και να αφηγηθεί ένα αντικείμενο που τελεί μόνιμα υπό διαμόρφωση, επινοώντας εκ νέου τις ρέουσες και σκιερές συνάψεις που δένουν τον άνθρωπο με τη φύση και το πεπρωμένο του.

«Ζωγραφικές που θρηνούν, χλευάζουν, οργίζονται.

[…] Εικόνες θριαμβόλεθρων. Χρώματα εωσφορικά που πολεμούν το καλό γούστο και αμφισβητούν την ύπαρξη της ομορφιάς και της αλήθειας ως εννοιών.», παρατηρεί στον κατάλογο της έκθεσης ο Μάνος Στεφανίδης.

«Το τωρινό µου έργο, αποτελεί συμπύκνωση δύο βασικών στοιχείων που κατείχαν κεντρική θέση στα έργα των προηγούμενων ετών. Το στοιχείο του τραγικού και η στιγµή της έκστασης. Τα δύο αυτά στοιχεία δεν πρέπει να αναζητηθούν απαραίτητα, ή ίσως και καθόλου, στη θεµατική των έργων. Αυτό που µε συγκλόνιζε πάντα είναι η αδιάλειπτη αποτύπωση του τραγικού –µε τη διττή του σηµασία, δηλαδή αυτή που αντλεί από την αρχαία τραγωδία και εκείνη της καθημερινής ζωής– στα πρόσωπα και τις κινήσεις των ανθρώπων.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο καλλιτέχνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Άγγελο Ήβο και την Μαργαρίτα Καρκαγιάννη.

Έναρξη: Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, 15:00 – 21:00

Διάρκεια: 17 Φεβρουαρίου – 12 Μαρτίου 2022

Ο Θόδωρος Δασκαλάκης είναι ζωγράφος γνωστός για το έργο του στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού όπως στη Γερμανία, στην Αυστρία, στο Βέλγιο και στην Κύπρο. Γεννήθηκε στην Γερμανία το 1968 και αποφοίτησε από την Ακαδημία του Μονάχου (MunichKunstakademie). Ξεκίνησε την καριέρα του ως ζωγράφος στο Μόναχο και στο Βερολίνο. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1999. Πολλά από τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης καθώς και στις Η.Π.Α. Πραγματοποίησε εκθέσεις σε γνωστές γκαλερί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου

Βαλαωρίτου 9α, 10671                                   τηλ: 2103607598                      email: [email protected]
Αθήνα                                                                fax: 2103607546                            www.ekfrasi-art.gr
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12.00-20.00, Τετάρτη: 12.00-18.00
Σάββατο: 12.00–15.00,  Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

_______________________________

Σύμφωνα με τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας αποφυγής της διασποράς του Covid-19, παρακαλούμε να κρατήσετε 2 μέτρα απόσταση από άλλους επισκέπτες και υπενθυμίζουμε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την διάρκεια της επίσκεψης σας.
Με βάση τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την καταπολέμηση της Covid-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την  είσοδό σας στη γκαλερί είναι απαραίτητη η επίδειξη:
1. πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης είτε αρνητικού Rapid / PCR test με ισχύ 48 ωρών.
2. δελτίο ταυτότητας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή