Τι αλλάζει στο κυνήγι του παρεμπορίου

by Times Newsroom 1

Όλοι οι ελεγκτές θα μπορούν να καταστρέφουν επιτόπου τα παράνομα προϊόντα. Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Έρχεται και άλλο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Εφοδιασμένος με ανεξίτηλα σπρέι, ώστε να καταστρέφει τα προϊόντα του παρεμπορίου επί τόπου, θα είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα, όλος ο ελεγκτικός μηχανισμός που εμπλέκεται στην καταπολέμηση του φαινομένου. Η σχετική δυνατότητα, θα δοθεί μέσω του πολυνομοσχεδίου (άρθρο 82) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο με ειδική διάταξη, διευρύνει τον αριθμό των ελεγκτικών υπηρεσιών που μπορούν να καταστρέφουν προϊόντα παρεμπορίου.

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, δικαίωμα καταστροφής προϊόντων παρεμπορίου, έχουν το ΣΔΟΕ, η Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και το Λιμενικό. Με το νέο πλαίσιο, τη δυνατότητα αυτή αποκτούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, τα ελεγκτικά κλιμάκια των περιφερειών καθώς, και κάθε άλλη ελεγκτική υπηρεσία.

Περισσότερα στο euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή