Τι ανησυχεί περισσότερο τον Μπιλ Γκέιτς για το 2022

Οι δημόσιοι θεσμοί, σημείωσε ο Gates, πρέπει να είναι σημαντικοί παίκτες σε μάχες όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ή η πρόληψη της επόμενης πανδημίας.

by Times Newsroom

«Η δυσπιστία των πολιτών προς τις κυβερνήσεις. Είναι ένα από τα θέματα που ανησυχώ περισσότερο για το 2022», έγραψε με ανάρτησή του στο ιστολόγιό του, ο συνιδρυτής της Microsoft, δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς.

«Λόγοι για αισιοδοξία μετά από μια δύσκολη χρονιά», ήταν ο τίτλος του άρθρου του, όπου έκανε θετικές προβλέψεις — από την πανδημία του Covid που δυνητικά τερματίζει μέσα στο επόμενο έτος. μέχρι την επερχόμενη άνοδο του  metaverse.

Αλλά ένα συγκεκριμένο πρόβλημα θα μπορούσε να επιβραδύνει ή να εκτροχιάσει μεγάλο μέρος αυτής της προόδου: Η αμφισβήτηση των κυβερνήσεων από τους πολίτες.

Οι δημόσιοι θεσμοί, σημείωσε ο Gates, πρέπει να είναι σημαντικοί παίκτες σε μάχες όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ή η πρόληψη της επόμενης πανδημίας. Αλλά μπορούν να κάνουν τόσα πολλά μόνο εάν οι άνθρωποι τους στηρίξουν εξαρχής.

«Αν οι άνθρωποι σας δεν σας εμπιστεύονται, δεν πρόκειται να υποστηρίξουν σημαντικές νέες πρωτοβουλίες», έγραψε ο Γκέιτς. «Και όταν εμφανίζεται μια μεγάλη κρίση, είναι πολυ λιγότερο πιθανό να ακολουθήσουν τις οδηγίες σας».

Αυτή η δυσπιστία έχει γίνει ιδιαίτερα εμφανής μετά το χτύπημα της πανδημίας.  Η παραπληροφόρηση για τον Covid έχει εξαπλωθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, φρενάροντας τους εμβολιασμούς  και καθυστερώντας τελικά το τέλος της πανδημίας .

Ωστόσο τέτοιες τάσεις αμφισβήτησης προϋπήρχαν της πανδημίας.  Σύμφωνα με έρευνα της Pew Research Center,σε δημοσκόπηση του 2019, το 75% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η εμπιστοσύνη τους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση συρρικνώνεται.

Στην ανάρτησή του ο Γκέιτς, σημείωσε ότι τα ΜΜΕ, οι τίτλοι με πολιτικά κίνητρα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπαιξαν ρόλο στο «διογκούμενο χάσμα» μεταξύ πολιτών και κυβερνήσεων — και ότι οι τελευταίες ίσως χρειαστεί προχωρήσουν σε ρυθμίσεςι των κανόνων που διέπουν τις διαδικτυακές πλατφόρμες για να διαλύσουν αποτελεσματικά την παραπληροφόρηση.

με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή