Τι είναι το super app που θέλει να φτιάξει ο Έλον Μασκ

Νέα ανοίγματα επιθυμεί να κάνει ο Έλον Μασκ στην αγορά, αφού φαίνεται πως τον εχει ιντριγκάρει ιδιαίτερα η ιδέα της δημιουργίας ενός «everything app» (εφαρμογή για τα πάντα).

by Times Newsroom

Η ιδέα ενός everything app, που συχνά αναφέρεται ως «super app», είναι πολύ δημοφιλής στην Ασία και εταιρείες τεχνολογίας ανά τον κόσμο έχουν κάνει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Το super app, ή αυτό στο οποίο ο Μασκ αναφέρεται ως «everything app», έχει περιγραφεί ως ο «ελβετικός σουγιάς» των εφαρμογών για κινητά, παρέχοντας μια σουΐτα υπηρεσιών για τους χρήστες όπως μηνύματα, κοινωνική δικτύωση, peet-to-peer πληρωμές, αγορές e-commerce.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτές οι «mega apps» χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ασία, επειδή οι φορητές συσκευές είναι ο κύριος τρόπος πρόσβασης στο Ίντερνετ για πολλούς ανθρώπους στην περιοχή, έγραψε ο Σκοτ Γκάλογουεϊ, καθηγητής marketing του New York University και ένας εκ των παρουσιαστών του tech podcast «Pivot» πέρυσι.

Σε «Q&A» με εργαζόμενους του Twitter τον Ιούνιο, ο Μασκ σημείωσε πως δεν υπάρχει αντίστοιχο ενός super app σαν το WeChat έξω από την Ασία. «Βασικά ζεις στο WeChat στην Κίνα» είπε, προσθέτοντας πως έβλεπε ευκαιρία να δημιουργήσει μια τέτοια εφαρμογή.

Η εισαγωγή επιπλέον εργαλείων και υπηρεσιών στο Twitter θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τον Μασκ να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης που έχει για την εταιρεία. Κατά το Q&A με τους εργαζόμενους, ο Μασκ είπε ότι ήθελε το Twitter να αναπτυχθεί από τα 237 εκατομμύρια χρήστες σε «τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο».

Ο Μασκ και μέλη του κλειστού του κύκλου έχουν στείλει μηνύματα πολλές φορές για την ιδέα της εισαγωγής ψηφιακών πληρωμών στο Twitter, σύμφωνα με μηνύματα που έγιναν γνωστά στο πλαίσιο της δικαστικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Μασκ και της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com