Τι φοβούνται οι νησιώτες;

by Times Newsroom

Οι νησιώτες και οι ακρίτες έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν σκιάζονται από απειλές, θερμά επεισόδια και την δημιουργία πολεμικού κλίματος από την γείτονα χώρα . Είναι ψύχραιμοι και έτοιμοι για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. Πανέτοιμοι να υπερασπιστούν την γη των προγόνων τους. Υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης αλλά επ’ ουδενί με παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Από το 2016 αδιαλείπτως, και μάλιστα με παρουσία και κατατεθειμένα έγγραφα προς το Ευρωκοινοβούλιο, η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα ενημερώνει για τον ρόλο της Τουρκίας όσον αφορά την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Κι όμως, χρειάστηκαν έξι ολόκληρα χρόνια για να το αντιληφθούν αυτό οι κυβερνώντες μας!!

Η αποστολή των ΜΑΤ και η αποσταθεροποίηση των νησιών τον Φεβρουάριο του 2020 έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να εξαπολύσει τον υβριδικό πόλεμο στον Έβρο.

Πρόσφατα με την εμπλοκή της ΜΚΟ HumanRights360 στο γνωστό επεισόδιο διάσωσης μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο φάνηκε ότι τα σύνορα είναι υπό την επιτήρηση των ΜΚΟ και πιθανότατα με την αγαστή συνεργασία των τουρκικών αρχών. Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη “πολιορκία” μέσω μεταναστών, της Λευκορωσίας (παρέα με την Τουρκία) προς την Πολωνία, η τελευταία για να ελέγξει τα σύνορά της επέβαλε ζώνη προστασίας αποκλείοντας όλες τις ΜΚΟ. Εκεί βέβαια , η ΕΕ δεν χρηματοδότησε και ούτε η Πολωνία διανοήθηκε το κτίσιμο Υπερδομών, αλλά επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Λευκορωσία σε αντίθεση με την Τουρκία.

Η Ελλάδα καθημερινά απειλείται με πόλεμο αλλά στα σύνορά της ακόμα αλωνίζουν οι ΜΚΟ! Τι και αν πολλά χρόνια τώρα, οι νησιώτες φωνάζουν για τον έλεγχό τους; Η κεντρική εξουσία κάνει πως δεν τους ακούει μην τυχόν και χαλαστεί η μπίζνα που έχει στηθεί, εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας.

Πρόσφατα οι απειλές από την Τουρκία έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας. Την ίδια ώρα ο υπουργός και βουλευτής Χίου στήνει Υπερδομές μεταναστών πάνω στα σύνορα. Την ίδια ώρα το μόνο που φαίνεται να τον απασχολεί είναι οι προεκλογικές φιέστες, το πως θα παίζει τον κομπάρσο σε τηλεοπτικά σήριαλ και το να καλεί μαζικά με sms σε στημένα χάπενινγκ τύπου γενεθλίων.

Είπαμε και πριν. Οι νησιώτες και οι ακρίτες δεν φοβούνται τους Τούρκους. Ποτέ, δεν τους φοβήθηκαν. Τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας φοβούνται, διότι βλέπουν πόσο απομακρυσμένη είναι αυτή από τα σύνορα και τους ακρίτες που απειλούνται.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή