Τι σημαίνει το «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ» που είπε ο Ερντογάν – Το μήνυμα της φράσης

Τις ανοιχτές απειλές του Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ανέλυσε ο Άγγελος Συρίγος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και υφυπουργός Παιδείας.

by Times Newsroom

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ» μόνο τυχαία δεν είναι καθώς αποτελεί στίχο τραγουδιού του 1974 και παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα, τις ανοιχτές απειλές του Ερντογάν κατά της χώρας μας, ανέλυσε ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και υφυπουργός Παιδείας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.

Όπως εξήγησε, η φράση του Τούρκου προέδρου «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ», αποτελεί στίχο τραγουδιού του 1974 και παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τονίζοντας πως «το μήνυμα του Ερντογάν ήταν ”προσέξτε, επειδή είμαστε έτοιμοι”».

Συνεπώς, εξήγησε ο κ. Συρίγος το μήνυμα του Ερντογάν ήταν ‘’προσέξτε, επειδή είμαστε έτοιμοι’’.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη συμπεριφορά, αλλά η Άγκυρα κινείται διαρκώς σε ρυθμούς απειλών για επανάληψη του ’22 και του ’74.

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα διεθνούς ηγέτη να κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς επί πολλές εβδομάδες. Δεν είναι κάτι που έγινε χθες με αφορμή την επέτειο. Ο Τσαβούσογλου τα λέει αυτά εδώ και δύο μήνες. Ο Ερντογάν μιλά σε αυτούς τους τόνους πάνω από 1,5 μήνα» τόνισε ο κ. Συρίγος.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com