Site icon Times News

Τη συγκρότηση ενός Παλαϊκού Συνασπισμού με στόχο την είσοδο στη Βουλή ανακοίνωσε ο Νικολόπουλος στην 1η αντι-ΔΕΘ

Τη συγκρότηση ενός Εθνικού Παλαϊκού Συνασπισμού που έχει ως στόχο την είσοδο στη Βουλή και τη συγκυβέρνηση (καθότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής και η αυτοδυναμία φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο) ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια της πρώτης… αντι-ΔΕΘ όπως την ονόμασε, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα. Στην εν λόγω πρωτοβουλία μετέχουν πρώην υπουργοί, βουλευτές, πολιτικοί επιστήμονες και δικηγόροι όπως οι: Βαλάνη Στέλλα (Δικηγόρος / ΔΣΘ), Δημητριάδης Παύλος (Εκδότης Dealnews, Οικονομολόγος), Καζάκης Δημήτρης (Πρόεδρος ΕΠΑΜ), Καραχάλιος Νίκος (Πολιτικός Επιστήμων, dimokrates.gr), Δρ. Κούβελας Δημήτρης (Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ), Μαντάς Παναγιώτης (Μέλος Δ.Ε. ΔΗΚΚΙ / Ιατρός), Νικολόπουλος Νίκος (Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος), Ντινόπουλος Αργύρης (πρ. ΥΠΕΣ / Βουλευτής / Δήμαρχος / Δημοσιογράφος). Δρ. Παυλίδης Γιώργος (Καθηγητής Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών), Πλαστήρας Δημήτρης (Εκπρόσωπος Πολιτικής Συμμαχίας), Δρ. Τόμπρας Κυριάκος (Οικονομολόγος, Πρόεδρος ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ), Τσιτουρίδης Σάββας (Πρόεδρος Κόμματος Ελλήνων Ριζοσπαστών, Χρήστου Γιώργος (Πολιτικός Επιστήμων / Πρόεδρος Κίνησης ΕΜΠΡΟΣ / κάτοικος Β. Εύβοιας). Όπως τόνισε ο κ. Νίκολόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, εμείς βάζουμε τις μικρές μας δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια «και δεν θα το βάζουμε κάτω».

Οι δεκατρείς συμμετέχοντες στην 1η ΑΝΤΙ- ΔΕΘ τόνισαν πως: «Το ερώτημα δεν είναι πια τι συμβαίνει αλλά τι κάνουμε καθώς δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. «Η κίνηση μας έχει χαρακτήρα σαλπίσματος, κατά τον κ. Νικολόπουλο, που πρόσθεσε πως εμείς βάζουμε τις μικρές μας δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια «και δεν το βάζουμε κάτω. Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο με θετική διάθεση. Με συγκλίσεις, συμπράξεις και συμφωνίες για κρίσιμα ζητήματα, χωρίς καιροσκοπισμούς. Στόχος του Εθνικού Συνασπισμού θα είναι να περάσει πολύ πάνω από το κατώφλι του 3%. Δεν ξεχνάμε ποιον εξυπηρέτησαν 3 κόμματα του 2,8% στις τελευταίες εκλογές… Η πολυδιάσπαση δεν επέτρεψε να μπουν στη Βουλή και αυτό τελικά εξυπηρέτησε το πρώτο κόμμα. Εμείς του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος και εγώ προσωπικά έχουμε τη δική μας οπτική γωνία υπό την οποία προσεγγίζουμε τα σημερινά πολιτικά τεκταινόμενα και με δεδομένο το πολιτικό μας αποτύπωμα. Έχουμε σοβαρούς προβληματισμούς όμως για τον ευρύτερο χώρο που συνοπτικά ονομάζουμε κεντροδεξιά. Επίσης κρίνοντας τους κομματικούς σχηματισμούς που θεωρούνται ότι είναι κάποιες εκφράσεις αυτού του κοινωνικού χώρου διαπιστώνουμε την εκτεταμένη σύγχυση αρχών και την παρεπόμενη αντιπαραγωγική και διαρκώς αστοχούσα πολιτική πρακτική. Ένας πολιτικός σχηματισμός, ένας εθνικός συνασπισμός που θα κάλυπτε αυτό το κενό πιστεύω ότι λείπει».

Κατά τον ίδιο, «έχουμε δεσμευθεί για συμμετοχή σε μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα εάν καιε φόσον υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και πολιτική Σωτηρίας για τους Έλληνες πολίτες. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά θεωρούμε ως απαραίτητη προϋπόθεση την Δημιουργία Υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων και Μέριμνας, για την ενίσχυση της οικογένειας και το δημογραφικό, νέο Νόμο για τους Δανειολήπτες ανάλογο του Νόμου Κατσέλη, νόμο για τα πανωτόκια ανάλογο του νόμου Καραμανλή που θα κουρεύει ουσιαστικά όλα τα τοκογλυφικά δάνεια (Επαγγελματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά) Επίσης θα έχουμε συμφωνήσει ρητά κατηγορηματικά σε συγκεκριμένα ποσοστά επί του ΑΕΠ για την Παιδεία, την Υγεία και την Άμυνα.

Αυτές είναι μερικές ενδεικτικές αλλά βασικές προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί υπάρχουν ασφαλώς και αρκετές άλλες τις οποίες είμαστε έτοιμοι ως Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα με καθαρές διατυπώσεις να θέσουμε υπόψη όσων θέλουν να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο εθνικό Συνασπισμό που δεν θα έχει στόχο απλά να μπει στη Βουλή αλλά να αποτελέσει το αναγκαίο καλό και όχι το αναγκαίο κακό όπως πρόσφατα είπε ο κ.Τσιπρας».

Exit mobile version