Τι θα γίνει με το κέντρο τής πόλης μας;

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Share this
  • Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ κεκτημένα δικαιώματα που κλείνει το κέντρο, όπως είναι μια απεργία! Βέβαια εννοούμε μια μεγάλη απεργία, όχι μερικών δεκάδων ατόμων…

Μου απήντησε όμως ένας απεργός, ό,τι έχω γράψει κι εγώ πριν από 40 ακριβώς χρόνια! Πως «Αν δεν κλείσουμε τούς δρόμους, κανένας δε θα μας δώσει σημασία, είτε πεθαίνουμε από την πείνα, είτε φτύνουμε αίμα!»

Είναι ίδιο το κράτος και μετά 40 χρόνια;!

Αλλά δεν είναι μόνον αυτές οι περιπτώσεις, υπάρχουν και εδραιωμένες επέτειοι, για τις οποίες συμφωνούμε όλοι! Όπως π.χ. 17η Νοέμβρη… και οι εθνικές γιορτές.

Ε, αν το θέμα σταμάταγε εκεί, δε θα λέγαμε κουβέντα.

Όμως, είχαμε Σάββατο και Κυριακή, κάποιον Μαραθώνιο!… Όχι Ολυμπιακών διαστάσεων, αλλά από αυτούς που είναι πιο πολύ γυμναστική και κέφι, παρά πρόσκαιρος πρωταθλητισμός. Καλά ; Καλά… Μα γιατί θα έπρεπε οπωσδήποτε να κλείσει το κέντρο τής τεράστιας πόλης; Δεν μπορεί ο αγώνας να αρχίζει και να τελειώνει στο Ολυμπιακό Στάδιο, έξω από την Πρωτεύουσα;

Συμμετέχουν μερικές χιλιάδες και είναι σπουδαίο, αλλά παύουν να εργάζονται εκατομμύρια ολόκληρα άλλοι, με δουλειές, με μαγαζιά, με κέντρα διασκέδασης, τα θέατρα, οι κινηματογράφους, όπως και αμέτρητοι τουρίστες, διχάζοντας το ίδιο το κέντρο! Που αν έπιαναν οι βλαστήμιες τους, οι μαραθωνοδρόμοι, όπως και οι Υπεύθυνοι, θα έσπαγαν το ολιγότερο τα πόδια τους!….

Πήρα ένα ταξί, που με διάφορα κόλπα και ελιγμούς, θα με πήγαινε στη δουλειά μου. Μα ο αγαναχτισμένος οδηγός, μου είπε έξω φρενών και συνάμα δυστυχισμένος! «Κύριέ μου, αυτή η διαδρομή είναι 15 λεπτά, κι εγώ τώρα είμαι μαζί σου 45, με πρώτη, δεύτερη και στάση! Εγώ πώς θα βγάλω το ψωμί μου;!»

Και αναρωτιέμαι, για τους Υπεύθυνους, είναι δυνατό να έχουνε τόσο λίγο μυαλό;! Είναι δυνατόν τόσο απλά και καταστροφικά ζητήματα να μένουν άλυτα;! Η ζωή μας μερικές φορές, καταντά απελπισία!

μας απαντήσει;

Share this
The following two tabs change content below.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή