Τηλε-εκδηλώσεις με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις 10 Φεβρουαρίου 2021

by Times Newsroom

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει στις 10 Φεβρουαρίου 2021 δύο (2) τηλε-διαλέξεις με ελεύθερη πρόσβαση για το ευρύ κοινό.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 | 18:00

Τηλε-διάλεξη: «To τρίπτυχο βιοποικιλότητα-δρόμοι-αιολικά στο πλαίσιο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης: η Ελληνική περίπτωση»

Live link: https://tinyurl.com/y3t8h2cy

Τους τρόπους συνεισφοράς της Ελλάδας στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) θα αναλύσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βασιλική Κατή, επικεφαλής του Εργαστηρίου Διατήρησης της Βιοποικιλότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προσκεκλημένη στις 10/02/2021 στον 4ο Κύκλο της Σειράς Εξειδικευμένων Διαλέξεων σε Θέματα Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Μηχανικής Περιβάλλοντος και Χημικής Μηχανικής, που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του ΑΠΚΥ. Η ομιλήτρια θα αναφερθεί στους υψηλούς στόχους της Ελλάδας για σταδιακή απεξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα και για αύξηση του ποσοστού κάλυψης των ενεργειακών της απαιτήσεων από ΑΠΕ έως το 2030 με την αιολική βιομηχανία να κερδίζει σημαντικό έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση και στο πώς οι στόχοι αυτοί δύναται να επιτευχθούν με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό κόστος.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 | 19:00

Ανοικτό τηλε-μάθημα: «Γλώσσες και γραφές στην Κύπρο της 2ης και της 1ης χιλιετίας π.Χ»

Live link: https://tinyurl.com/yyypx5fl

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ, στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία της Αρχαίας & Μεσαιωνικής Κύπρου», θα φιλοξενήσει στις 10/02/2021 την Δρα. Άρτεμη Καρναβά, Επίκουρη Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε ανοιχτό τηλε-μάθημα με θέμα: «Γλώσσες και γραφές στην Κύπρο της 2ης και της 1ης χιλιετίας π.Χ.».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή