Το αμερικανικό Πεντάγωνο ζηλεύει τις δυνατότητες των δορυφόρων του Ελον Μασκ

Ο ρωσικός στρατός επιχείρησε αμέσως να μπλοκάρε τη λειτουργία των δορυφόρων του Μασκ αλλά απέτυχε αφού οι τεχνικοί της Space κατόρθωσαν μέσα σε λίγη ώρα να επαναπρογραμματίσουν τους δορυφόρους με λογισμικό που δεν μπορούσε πλέον να «τρυπήσουνι» τα ρωσικά συστήματα δορυφορικών παρεμβολών

by Times Newsroom

Είναι γνωστό ότι αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ο Ελον Μασκ αποφάσισε να στείλει στον ουρανό της Ουκρανίας κάποιους από τους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους του στόλου Starlink της διαστημικής του εταιρείας, της Space X. Οι δορυφόροι παρείχαν απρόσκοπτη σύνδεση στο Internet τόσο στους πολίτες όσο κυρίως στον στρατό της Ουκρανίας γεγονός που έχει αποδειθεί εξαιρετικά χρήσιμο και αποτελεσματικό τόσο στον τομέα της πληροφορήσης των κατοίκων της χώρας όσο και στην αντιμετώπιση των ρωσικών δυνάμεων.

Είχε γίνει επίσης γνωστό ότι όπως αναμενόταν ο ρωσικός στρατός επιχείρησε αμέσως να μπλοκάρε τη λειτουργία των δορυφόρων του Μασκ αλλά απέτυχε αφού οι τεχνικοί της Space κατόρθωσαν μέσα σε λίγη ώρα να επαναπρογραμματίσουν τους δορυφόρους με λογισμικό που δεν μπορούσε πλέον να «τρυπήσουνι» τα ρωσικά συστήματα δορυφορικών παρεμβολών.

Μιλώντας στο συνέδριο C4ISRNET ο Ντέιβ Τέμπερ, διευθυντής του τμήματος ηλεκτρομαγνητικού πολέμου του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, ανέφερε ότι η Space X λειτούργησε πολύ ταχύτερα και αποτελεσματικά από ότι θα μπορούσε να κάνει σε αντίστοιχη περίπτωση ο αμερικανικός στρατός. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις τεχνικές δυνατότητες της εταιρείας, την ταχύτητα αντίδρασης αλλά και τη μέθοδο που χρησιμοποίησε. «Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον case study επιδεξιότητας που επέδειξε η Starlink και πρέπει ο αμερικανικός στρατός να κινηθεί γρήγορα προς την ίδια κατεύθυνση για να αντιμετωπίσει κυβερνοαπειλές στο μέλλον» ανέφερε ο Τέμπερ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή