Το αστείο του Ράμα στον Ζάεφ για τη «Δυτική Βουλγαρία» και την Ελλάδα

by Times Newsroom 1

«Ολοι έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται απογοητευμένοι γιατί ξαφνικά εμφανίζεται η Βουλγαρία και θέλει κάτι περισσότερο» τόνισε ο αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, αναφερόμενος στο βέτο που άσκησε η Βουλγαρία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και την Ευρωπαϊκή Ενωση, το οποίο επηρεάζει και την Αλβανία.

Αποκάλυψε επίσης ότι είπε, χαριτολογώντας, στον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ: «Ελπίζω πως δεν θα θέλουν να σας αποκαλέσουν Δυτική Βουλγαρία, γιατί τότε θα πρέπει να διαπραγματευτείτε ξανά με τους Ελληνες…».

Πριν δύο ημέρες, η Βουλγαρία επιβεβαίωσε ότι δεν θα εγκρίνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και την ΕΕ.

Ετσι, η Αλβανία θα πρέπει να περιμένει καθώς οι δύο χώρες εντάσσονται σε ενιαίο πλαίσιο διαπραγμάτευσης, σημειώνει η ιστοσελίδα της Βόρειας Μακεδονίας Σλόμποντεν Πέτσατ.

Θα πρέπει να περιμένουμε ξανά, αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο και να βασιζόμαστε στον εαυτό μας και όχι μόνο σε αυτά που λένε οι Βρυξέλλες», τόνισε ο Εντι Ράμα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ζόραν Ζάεφ.

«Πρόβλημα της ΕΕ»

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σχολίασε από την πλευρά του ότι ο αποκλεισμός της χώρας του προς την ΕΕ αποκαλύπτει ένα πρόβλημα της Ενωσης.

«Η Ευρώπη έχει ένα πρόβλημα σήμερα. Η μεγάλη, οραματική ιδέα μιας ενωμένης Ευρώπης έχει ένα πρόβλημα σήμερα. Και το πρόβλημα βρίσκεται στην ίδια την ΕΕ. Οι Βρυξέλλες μας είπαν ότι η ΕΕ δεν κατάφερε να βρει έναν τρόπο για να εξασφαλίσει την ενταξιακή ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ.

»Αυτό είναι πρόβλημα, 26 κράτη μέλη της ΕΕ αποτυγχάνουν να αποτρέψουν τον αποκλεισμό από ένα κράτος μέλος, είναι ένα πρόβλημα της Ευρώπης που προκαλείται από την ίδια την ΕΕ» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή